Нова доставка на книги на английски език от Даниел Стийл в книжарници Книгомания

Даниел Стийл е сред най-обичаните и най-продуктивните съвременни писатели в света – годишно публикува по три или четири нови романа, а всеки от тях се превръща с лекота в бестселър и е преиздаван по няколко пъти. Досега е продала над 900 млн. екземпляра, книгите й се превеждат на 43 езика и се продават в 69 държави. Сред последните й бестселъри са заглавията Nine Lives (Девет живота), The Affair (Авантюрата), Neighbours (Съседи), Royal (Кралска кръв), All That Glitters (Всичко, което блести), които дълго време оглавяват класациите в престижните издания The New York Times и Wall Street Journal.

Американската писателка е родена на 14 август 1947 г. в Ню Йорк. Автор е на повече от 200 заглавия, 172 от които са дамски/любовни романи, 18 детски (фантастика) и 4 нехудожествени книги. По 23 нейни романа са заснети филми. Утвърждава се като най-продаван писател на любовни романи, като често пише за света на богатите и известните, попаднали в капана на нечисто минало, измами или криза.

Бурният личен живот на Стийл вдъхновява появата на голяма част от книгите й. Родена в семейство на предприемач и дъщеря на португалски дипломат, от малка попада в средите на богатите, присъства на множество балове, коктейли и бляскави събития, пътува с родителите си по света, което й дава възможност да опознае охолния живот. Завършва гимназия във Франция, а по-късно – университет в Ню Йорк. Родителите й се разделят, когато е на седем години и за нея се грижи основно баща й.

Започва да пише от дете, а на 18 години се омъжва за банкер, с когото се развежда след деветгодишен брак. В средата на 70-те години излиза от печат първата й книга, в която залага на семейните ценности, потулени тайни от миналото, трагичната съдба на героите, драматични развръзки. Романът е приет много радушно от публиката и медиите.

През живота си Стийл се врича във вярност пет пъти и има седем деца. Една от големите трагедии в живота й е самоубийството на най-големия й син Ник, който има психични проблеми и разбира по неподходящ начин, че е осиновен от страна на четвъртия си съпруг на Стийл – Джон Трейна също е писател и вплита тази семейна тайна в сюжет на свой роман. Въпреки че двамата заедно имат пет деца, Стийл подема съдебен процес срещу съпруга си, за да спре публикуването на книгата. Губи делото и романът излиза от печат, а Ник посяга на живота си. В негова памет Стийл пише романа „Неговата ярка светлина“. Основава и фондация на негово име, за да помага на хора с психични проблеми.

Днес тя живее в Сан Франциско, но обича да пътува до Франция. Верните й читатели са забелязали, че действието в повечето от романите й се развива именно в Сан Франциско.

Последният роман на Даниел Стийл, който излезе от печат още в първите дни на годината, носи заглавието Invisible (Невидима) и разказва за млада талантлива жена, която предпочита да живее живота си далеч от обществеността заради непреодолени проблеми от детството си. Незащитена и необичана, Антония Адамс научава, че единственият начин да се чувства в безопасност е да привлича възможно най-малко внимание – да бъде невидима. Макар да мечтае да стане сценарист и да остава зад кадър, любовта й към известен режисьор, с когото работи, я поставя пред дилемата дали да приеме предложението да се превърне във филмова звезда или да пренебрегне бляскавата възможност и чувствата си и да избяга от публичността. Дали Антония ще се скрие или ще се изправи пред демоните от миналото си, ще преследва ли мечтите си и ще се отдаде ли на любовта си – предстои да прочетем скоро.

Докато чакаме Invisible да се появи и в българските книжарници, можем да си припомним някои от най-завладяващите любовни романи на английски език от Даниел Стийл, които имаме в наличност в Книгомания.

 

 

  • Wedding Dress ни потапя в живота на четири поколения жени от едно семейство и темите за: богатството и загубата, майчинството, трагедиите и победите. От бляскавата социална сцена в Сан Франциско през 20-те години на ХХ век, през войната и социалните промени през 60-те, този необикновен роман ни отвежда в семейна одисея, която е едновременно сърцераздирателна и вдъхновяваща, защото всяко поколение е изправено пред предизвикателствата на живота. Сватбената рокля остава ценна константа за жените, които я носят. Тя е символ на традиции и семейната връзка, която споделят в един непрекъснато променящ се свят.
  • All That Glitters е завладяваща история за предизвикателства, разбито сърце, открития и триумф – напомня ни, че всичко, което блести, не е същността на живота. Това, което наистина си струва да имаме, е в нашите ръце през цялото време. Никол „Коко“ Мартин е предопределена да има всичко, но щастието й се помрачава с огромна трагедия – родителите й са убити при терористична атака по време на почивка във Франция. Опустошена и сама, Коко трябва да намери начин да продължи напред и да си пробие път в света без семейството, което обича. Във всяка от връзките си с чаровни и харизматични мъже Коко учи нови уроци, докато накрая открива себе си.
  • В Royal войната бушува през лятото на 1943 г., причинявайки огромни разрушения и страх, кралят и кралицата избират тихо да изпратят най-малката си дъщеря, принцеса Шарлот, да живее с доверено благородническо семейство. Двамата й покровители са единствените пазители на истинската й самоличност при пристигането й в Йоркшир. Никой не подозира обаче, че през следващите месеци тя ще се влюби в сина на един от тях, както и че купчина писма ще разкрият тайна, пазена близо две десетилетия.
  • Accidental Heroes е спиращ дъха трилър за хора, които се впускат в пътешествие, което никога няма да забравят. Картичка с тревожно послание предвещава трагедия в самолета, с който летят към Сан Франциско. Пътниците трябва да работят заедно, за да предотвратят инцидента – бъдещето им ще бъде променено завинаги от няколко случайни герои.
  • В „Neighbours“ Даниел Стийл ни запознава с живота на едно от най-известните имена на Холивуд – Мередит Уайт, чиято лична трагедия я принуждава да прекъсне кариерата си и да се отчужди от семейството си. През последните 15 години актрисата живее в имението си в Сан Франциско, далече от светския живот. Поредица от неочаквани събития я сближава със съседите й и тя вижда себе си в нова светлина. „Neighbours” е роман, обединяващ темите за приятелството, подкрепата и любовта.

Всички книги на Даниел Стийл на английски език разгледайте ТУК.

 

Използвани източници: www.daniellesteel.com