Колекцията на Книгомания от книги с автограф

Знаем, че срещите с любимите ви автори ви липсват. За съжаление, още дълго няма да можем да ви поканим на премиера на книга и няма да имате възможноост да зададете вашите въпроси към пишещите или да получите лично посвещение на книга. Затова тук ви предлагаме малка колекция от издания с автограф от авторите на Книгомания. За да получите книга с автограф, трябва само да направите онлайн поръчка от сайта на Книгомания на предпочитаното заглавие.

Разполагаме с книги с автограф от Мария Лалева, Татяна Лолова, Георги Тошев, Ненчо Илчев, Димитър Туджаров-Шкумбата, Орлин Горанов, Георги Мамалев, Веселина Паскова, Евгения Атанасова, Михаил Вешим, Даниел Ненчев, Алберт Бенбасат. Доставката за София и страната е само 1,90 лв. Линк към колекцията: https://bit.ly/2X6qapT 

Мария Лалевабестселър автор на 2018 и 2019 г. Единственият български писател, попаднал в десетката в класацията на верига книжарници "Хеликон" - Топ 100 книги на десетилетието. Можете да изберете за поръчка романа "Живот в скалите" с твърда или мека корица. Ако сте любители на поезията, предлагаме ви стихосбирката й "Благословете Юда". А ако обичате да си записвате афоризми, не пропускайте "Твоят дневник за...". Всички издания на Мария Лалева можете да разгледате тук. През 2021 година очаквайте новия роман на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“, който също ще можете да поръчате с автограф.

Георги Тошев е съставител, автор и редактор на редица биографични книги: „Романът на моя живот” – за Стефан Данаилов, „Дневници и делници” – за Татяна Лолова, Наум Шопов. Бележки от един живот”, Невена Коканова. „Години любов”, „Mamma mia! Филмът. АББА. Продължението”.

Ненчо Илчев е едновременно артист и фокусник. За децата дните вкъщи в момента изглеждат прекалено дълги, но вие можете да ги разнообразите със „Забранената книга за фокуси”. В книгата Ненчо Илчев разказва историята на илюзионното изкуство, своята биография и разкрива тайните на 51 фокуса. Специално приложение и подарък към изданието е реквизитът на три от фокусите.

Димитър Туджаров-Шкумбата – със снимки, анекдори и карикатури комикът ни разказва за прадедите на шкумбите, за детските си пакости, за дългите години, прекарани на сцената и в радиото, за семейството. „Хумористично селфи” е селекция от забавни кадри и истории, които ще ви накарат да се смеете с пълно гърло; подбрани лично от Шкумбата.

В „Усмихни се, човече!“ Георги Мамалев споделя и весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня. Читателите ще научат как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар. А също кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

 „Идеи без граници. 30 интервюта на световни артисти от България” събира най-добрите интервюта на журналиста Даниел Ненчев, направени с хора на изкуството, родени в България. Всички те са постигнали по нещо значимо, забелязано и от света. Всички те са талантливи, свободни, успешни и имат какво да кажат  – 30 години след началото на демократичните промени у нас. В книгата ще прочетете интервютата с Александрина Пендачанска, Александър Морфов, Алек Попов, Андрей Паунов, Васко Василев, Веско Ешкенази, Владимир Тодоров, Галин Стоев, Георги Господинов, Диана Добрева, Димитър Динев, Димитър Маринов, Иван Газдов, Илия Троянов, Йордан Камджалов, Камен Донев, Капка Касабова, Лилия Абаджиева, Лъчезар Бояджиев, Милко Лазаров, Недко Солаков, Павел Койчев, Райна Кабаиванска, Самуел Финци, Стефан Командарев, Теди Москов, Теодор Ушев, Теодосий Спасов, Христо Явашев-Кристо, Явор Гърдев, Ясен Гюзелев.

Веселина Паскова събира в книга 16 истории на двойки, открили заедно формулата на успеха. В какво се крие тя ще разберете от „1+1=1. Успели българи в тандем”. Сред героите на книгата са Даниела Кузманова и Румен Бояджиев, Мария Гроздева и Валери Григоров, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Дарина Янева и Андрей Янев, Памела Никълсън и Васко Василев, Десислава Стоянова и Александър Кадиев, Борис Панкин и Мариан Бачев, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Хилда Казасян и Христо Йоцов, Кирил Вътев и Тодор Вътев, Сибина Григорова и Асен Григоров, Марио Мишев и Иван Кънчев, Албена Денкова и Максим Стависки, Иван Несторов – Амебата и Димитър Ковачев – Фънки, Архимандрид Алексий, Дует „Ритон”.
Тя е съавтор и на биографичната книга на Орлин Горанов „Да започнем отначало”.

Евгения Атанасова със своята книга „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове”  представя „уникален поглед зад кулисите не само на Плаващите кейове, но и на философията на Кристо. Книгата е увлекателно пътешествие в света на изкуството и реверанс към екипа на художника. Задължително четиво за всеки пропуснал да преживее проекта и за всеки, който иска да надникне в творческата лаборатория на Кристо” – Хубен Черкелов (художник). 

Михаил Вешим е съставител на сборника с хумористични разкази от български писатели „От Алеко до Алек”. Изданието е с черно-бели илюстрации от проф. Иван Газдов. В книгата са включени произведения от Алеко Константинов, Елин Пелин, Трифон Кунев, Борис Руменов, Чудомир, Райко Алексиев, Христо Смирненски, Генчо Узунов, Жак Шемтов, Петър Незнакомов, Борис Априлов, Добри Жотев, Ивайло Петров, Васил Цонев, Йордан Радичков, Ясен Антов, Дамян Бегунов, Мирон Иванов, Георги Друмев, Георги Мишев, Здравко Попов, Станислав Стратиев, Йордан Попов, Чавдар Шинов, Цветан Пешев, Кольо Николов, Стефан Бобчев, Румен Балабанов, Сергей Трайков, Кръстьо Кръстев, Румен Белчев, Людмил Станев, Здравка Евтимова, Михаил Вешим, Деян Енев, Любомир Николов, Алек Попов. 

Под съставителството на Алберт Бенбасат пък можете да прочетете селекция от еротични разкази на български писатели – „Невинността на порока”. Изданието е с черно-бели илюстрации и с чудесен предговор, който ще ви се стори като приятна разходка в историята на литературата. „Включените в този сборник сюжети възбуждат интереса на читателя с това, което казват, но най-вече с това, което не доизказват”, коментира Алберт Бенбасат. „Невинността на порока” включва произведения на Антон Страшимиров, Андрей Протич, Magnus, Аура, Никола Г. Данчов, Георги Райчев, Г. П. Стаматов, Николай Райнов, Елин Пелин, Н. Теодоров Фол, Клетника Мадлен, Панчо Михайлов, Недялко Месечков, Александър Карпаров.