Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания

Настъпи любимото време от годината – когато си мислим за ПОДАРЪЦИ! Да подариш книга за Коледа е винаги подходящо! С поканата за Коледния панаир на книгата в НДК ви подсещаме да помислите и подберете заглавията, които ще донесат радост и удовлетворение на хората около вас! За нас е чест да ви помогнем в този избор!

На 48. Софийски международен панаир на книгата ще се погрижим близките ви да получат красиви и стойностни издания за коледен подарък. Ще ви покажем цялото си разнообразие от луксозни книги, албуми и енциклопедии за деца и възрастни.

От 7 до 12 декември 2021 г. Книгомания ще ви посрещне веднага от входа на НДК, до статуята, на щанд № 112, от 10,00 до 20,00 ч.

Поради епидемиологичната обстановка на входа ще бъдат допускани само посетители със зелен сертификат. Събитието ще се проведе при строго спазване на всички предписани от МЗ мерки.

Верни на МАНИЯТА ДА СИ РАЗЛИЧЕН, при нас ще намерите приказки за деца, популярен бизнес, художествена литература, биографии, занимателни книги, 3D пътешествия, научнопопулярни четива, оцветяване за възрастни, книжки със звуци и стикери, енциклопедии и луксозни албуми, книги на Mensa, както и немалко чужди издания на английски език, календари, кутии с играчки.

Заповядайте да разгледате някои от най-новите издания и бестселърите на Книгомания на щанда ни:

 

  • „Книгата за математиката“ е най-новото попълнение в популярната поредица „Големите идеи, обяснени просто“. Тази енциклопедия е идеалният подарък за любителите на точните науки, както и за професионално занимаващи се с математика. Включва както кратки исторически данни за учени и математически школи и течения, така и цитати и обяснение на сложни и абстрактни теории. Особено ценни и находчиви са илюстрациите, с които е представена сложната материя на тази наука, а те ни помагат асоциативно и лесно да разберем и запомним трудните математически теории.

 

  • „Изкуството на бизнес войните“ от Дейвид Браун, водещ на The Business Wars Podcast, представя най-великите съперничества в историята на бизнеса – изпитани уроци за лидери и предприемачи. „Изкуството на бизнес войните“ разкрива най-големите бизнес сблъсъци в историята. Следвайки уроците на Сун Дзъ – китайския гений на военната стратегия, Дейвид Браун анализира защо някои компании триумфират, а други се провалят. Прочетете повече за появата на куклите Барби, изобретяването на автомобила от Хенри Форд, McDonald's, за конкуренцията между Blockbuster и Netflix, Gibson и Fender, Bumble и Tinder, IBM и UNIVAC, Netscape и Microsoft, iPhone и BlackBerry, H&M и Zara и други.

 

  • „Непоколебимо. Моята битка с враговете на Америка, у дома и в чужбина“ от Джон О. Бренан, бивш шеф на ЦРУ, е увлекателна изповед за постиженията и пропуските в работата на най-голямата разузнавателна организация в света, за премереното патриотично чувство към САЩ и за отговорността да поемаш последствията от постъпките си. Такава биографична книга демонстрира пълноценно битие и портрет на човек, стремящ се към почтеност – за себе си, за ЦРУ и за страната си. Акцент са годините периода 2009 – 2016 г., като самият Бренан е част от случването на важни исторически събития, споделя „от кухнята“ за вътрешните действия на изпълнителния клон на САЩ и личните си разузнавателни усилия в областта на националната сигурност. По страниците присъстват и много лични моменти от живота на автора – загубата на баща му, проблеми в семейството, избиране на работата като приоритет, конфликти със сенатори, работата си в Белия дом по време на президент Барак Обама, както и ценни анализи и размишления за Саудитска Арабия, Арабската пролет, войните в Афганистан и Ирак, смъртоносни операции с дронове (ДУЛА), убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, атентати в училища, за пандемията от Ковид-19 и много други. Очаквайте специално интервю с Джон Бренан за българската публика в предаването „120 минути“ по bTV на 12 декември 2021.

 

  • „Как работи тялото“ е най-новата енциклопедия в поредицата „Фактите обяснени визуално“, част от копродукцията на престижното издателство DK. Това е най-опростеният и най-добре онагледен пътеводител за човешкото тяло, издаван някога! Автомобилът, пералната машина, компютърните игри – всички те имат инструкции за ползване. А ние хората – не. Тази книга ни предлага точно това – лесно разбираеми указания за употреба. Как разбираме, че сме гладни? Защо ни се свива стомахът, когато сме нервни? И защо телата ни се развалят – храносмилането ни става лошо, зрението ни отслабва и имаме алергии? Снабдена с интересни факти и ясни илюстрации „Как работи тялото“ разбулва загадките на сложните процеси, които ни поддържат живи и здрави в играта, наречена живот.

Научавайте всички новости по време на 48-ия Международен панаир на книгата в НДК, като последвате или харесате страницата ни във Фейсбук: Книгомания.бг