Явор от ДНК представя поредица детски енциклопедии в забавни видеа

 

Явор Денчев от ДНК (Детски Научен Клас) е човекът, който може да обясни науката и сложните процеси по забавен и интересен начин. Според него всяко дете е изследовател по природа и приема за своя мисия да събужда любопитството у малки и големи. Науката е не просто четене на учебници, тя трябва да се  изживее. Затова Явор се е специализирал да прави детски научни класове и партита и да сбъдва мечти. А неговата мечта е да измисля интерактивни начини да представя науката по достъпен и увлекателен начин.

Предизвикахме Явор да покаже няколко детски енциклопедии на Книгомания по неговия  начин. Темата също е сред най-любопитните за децата: човешкото тяло. Новата ни енциклопедия „Защо? Човешкото тяло“ е подходяща за деца между 6 и 9 години. Поставя за разглеждане 200 въпроса за анатомията, навиците и медицината и дава изчерпателни отговори с много илюстрации, микроскопски снимки и разбираеми графики

Децата често питат родителите си как дишаме, как работят белите дробове и има ли вероятност да забравим да дишаме. В това видео Явор от ДНК съвсем нагледно показва как се случва дишането, къде е диафрагмата и как работи тя. Ще видите и как можете в домашни условия бързо и лесно да изпробвате принципа на дишането с пластмасова чашка и балончета. Науката е начин на мислене, споделя Явор в свои интервюта, задаване на хипотези, тестване, намиране на научен подход, учи ни да мислим логично и критично. Той е намерил начин да накара децата да бъдат любопитни и подхожда наистина творчески, за да покаже, че науката може да бъде и забавна.

Защо? Човешкото тяло“ ще помогне на децата да научат и разберат основните понятия от анатомията, да си обяснят процесите, които се случват в тях самите и да изпробват интересни експерименти. С текстове и илюстрации, съобразени с възрастта на младите читатели, ще се запознаят с теми като:

  • Защо кръвта е червена?
  • Какво представлява клетката?
  • Защо не ни боли, когато си режем ноктите?
  • Какво се случва с храната в стомаха?
  • Защо зениците променят размера си?
  • Какво представлява сърцето?
  • Защо краката ми изтръпват?

***

*** 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали. Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: knigomania.bg