Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза

През септември най-популярната шведска поп група АББА обяви излизането на новия си албум Voyage след 40-годишна пауза. До заветната дата 5 ноември феновете успяха да чуят три сингъла от него: I Still Have Faith in You, Don't Shut Me Down и Just a Notion. Днес с излизането на Voyage голямото завръщане на квартета се отбелязва в България с пускането в продажба на специално издание „АББА. Завръщането“, чийто автор е журналистът Георги Тошев. Той е един от най-заклетите фенове на шведската четворка от десетилетия и успява да получи информация буквално „от кухнята“ за предстоящото през май 2022 г. аватарно шоу на АББА в Лондон.

Комплектът АББА се издава от Книгомания и ще започне да се разпространява по книжарниците от 5 ноември. Той е част от успешната поредица Книгомания Биографии и включва:

 

  • 2 бр. книги: „АББА. Завръщането“ (88 стр.) и „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението“ (184 стр.)
  • 3 бр. оригинални пощенски картички с фотографии на групата от 70-те години
  • 1 бр. плакат (28*41 см).

 

Включените цветни снимки са част от изданието „АББА. Завръщането“ благодарение на Вирджиния рекърдс, Анимато мюзик, Polar music, Universal music, ABBA: The Мuseum, BLITZ Media Ltd., Георги Тошев, Румен Василев, Официален АББА фен клуб – България, Kelly Jonson (частна колекция), Andrew Stock, M&R photos services. Някои от тях се публикуват за първи път. Дизайнер на специалното издание е Тодор Манолов.

За колекционерите има и още една изненада: лимитиран тираж от 100 броя ще бъде придружен и от българското издание на CD с новия албум Voyage и ще се продава на специална цена онлайн от Книгомания и само в избрани търговски обекти. Очаквайте лимитираното издание в книжарниците от 9 ноември.

 

 

От „АББА. Завръщането“ ще научите:

  • какво представляват АББАтарите
  • какво ще видим на специалното дигитално 100-минутно шоу, което се подготвя от екип на Джордж Лукас („Междузвездни войни“) вече няколко години в строга секретност
  • какво ще представляват костюмите на АББА 
  • какви са новостите в живота на Агнета, Бени, Бьорн и Ани-Фрид.

 

Арената, която бе построена за спектакъла, се обслужва от над 100 работници, а за изпълненията се грижат над 800 аниматори, разказва Георги Тошев, който следи всички новини за групата. Премиерата на албума Voyage ще се състои днес, на 5 ноември.

Търпеливото очакване на феновете на АББА, което продължи 40 години, е възнаградено: групата се събра отново и записа нови песни в духа на 70-те години.

Голямото завръщане на АББА в България се отбелязва и с филм, подготвен от Георги Тошев. Ще се излъчи тази събота – на 6 ноември по bTV в предаването „bTV репортерите“.