Кошница 0

Тайните на тракийския език. Орфей проговаря , кн. 2

Няма наличност
ISBN
9786197624014
Eдна от най-интересните глави в новата книга na Sparotok засяга имената на тракийските богове. За някои от тях повечето сънародници даже не са чували, не се знае и за това, че над 50 названия на древни божества притежават добро обяснение на български език. А което е по-важно – значително количество тракийски названия на богове се е запазило в българската именна система.
В Том II съм представил не само над 450 интересни наши древни думи, но и съм дал и информация за граматическите прилики на старобългарския с Орфеевата реч. И в този случай е редно да се запитаме – защо тези важни неща не са забелязани и споменати от специалистите? Защо изобщо е било нужно да се поддържа невярното виждане, че Аспаруховите българи са говорили език от различна група? Защо е било нужно да се поддържа лъжата за това, че освободителите на страната ни от римска власт са изоставили майчиния си език?

Повече информация
Автор Павел Серафимов
Страници 532
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 22.12.2022 г.
Издателство Атеа books
ID на книга 616061
ISBN 9786197624014
Категории Древна история
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайните на тракийския език. Орфей проговаря , кн. 2
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.