Кошница 0

Древните българи. Факти, хипотези, измислици

Няма наличност
ISBN
9789543216086
Книгата предназначена за широк кръг читатели, както за всички българи с будно самосъзнание, които имат потребност да обогатят познанията си по родолюбие и национално достойнство.

Тази изключителна книга е резултат на 20-годишни задълбочени научни търсения и открития. За написването и са използвани всички известни или по-малко известни, но напълно автентични исторически извори – цитирани са китайски, персийски, латински, старогръцки, арменски, руски и български летописи, проследени са и последните проучвания в областта на археологията, антропологията, лингвистиката и етнографията.

Темата на този респектиращ научен труд е историята на древните българи (протобългари, прабългари) - от възникването им като етнос в Централна Азия до идването им на Балканите, където се сливат със славяните в единна славянобългарска народност.

Проф. Васил Василев е автор на 4 книги. Участва и в 9 колективни монографии, написал е повече от 80 научни студии и статии, а също и две кратки истории на България, едната от които е издадена на 8 чужди езика. Работил е дълги години като зам. -директор на Института по история, бил е зам. главен редактор на сп. „Исторически преглед", главен редактор на поредицата Изследвания по българска история Той е и отговорен секретар на главната редакция на академичната многотомна История на България.

Последните две десетилетия от научната си кариера той е посветил на историята на древните българи, последвалото покръстване на България през 865 г. от княз Борис – Михаил. Проф. Василев детайлно разглежда и всички спорни проблеми от родната ни история, а именно: къде е била нашата прародина, какъв е нашия произход и етническата ни принадлежност, кога и как е осъществено високото ни цивилизационно равнище, как се е оформял през вековете българския език.


Повече информация
Автор Васил Ат.Василев
Страници 638
Корица мека
Език български
Година 2009
Дата на получаване 13.03.2018 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 606542
ISBN 9789543216086
Категории Древна история
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Древните българи. Факти, хипотези, измислици
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.