Кошница 0

Средното море: История на Средиземноморието

Няма наличност
ISBN
9786192432362

Средното море - История на Средиземноморието е четиво, предназначено за широка читателска аудитория, изкушена да научи повече за хилядолетната средиземноморска цивилизация.

"Средиземно море си е все още същото като преди – море, в което всяка вълна разказва история и всяка капка блести от благородство." ~ Джон Джулиъс Норуич

В Средното море. История на Средиземноморието умело са съчетани историческия разказ с увлекателно изложение. Джон Джулиъс Норуич разкрива общите еволюционни процеси в региона от зората на цивилизацията до началото на XX век. Той създава четиво, предназначено за широка читателска аудитория, изкушена да научи повече за хилядолетната средиземноморска цивилизация.

Люлка на цивилизациите, ябълка на раздора и един от най-древните търговски пътища – всичко това е „морето в средата на Земята“. То е отгледало три от най-бляскавите цивилизации в Античността и е видяло раждането и разцвета на три от най-големите световни религии.

Още през 3000 г. пр. н. е. Средиземномор­ският басейн е служил за превоз на търговски стоки, хора и добитък. Използвали са го египтяните, финикийците, гърците и римляните, преди търговията да се пренасочи към нови земи – Индия и Изтока. След отварянето на Суецкия канал през XIX век обаче Средиземно море отново е сред лидерите в корабоплаването, туризма и търговията, и продължава да е такъв и до днес.


Повече информация
Автор Джон Джулиъс Норуич
Страници 920
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 13.12.2022 г.
Издателство Прозорец
ID на книга 616002
ISBN 9786192432362
Категории Древна история
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Средното море: История на Средиземноморието
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.