Кошница 0

Тайната на Шанел

На склад
ISBN
9789542843962
18,90 лв.

…но никога няма да преживея нищо подобно на годините, които прекарах в Париж по време на войната с госпожица Шанел, чиито тайни трябваше да пазя.

Повече информация
Автор Лорна Кук
Страници 392
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 16.08.2023 г.
Издателство Сиела
Преводач Вера Джамбазова
ID на книга 617607
ISBN 9789542843962
Категории Исторически романи
Книги на български език
Бестселъри
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселърите тази седмица
Книги бестселъри 2023

Париж, 1941 г.
Съдбата на Адел е да гладува като хиляди други по улиците на окупираната от германците френска столица. Докато случайността не я среща с фамозната Коко Шанел, за която започва да работи като асистентка. Но това означава и да се примири, че трябва да живее в шикозния хотел „Риц“ редом с високопоставени нацистки офицери, някои от които твърде близки с Шанел.

Адел така и не успява да разбере на чия страна е нейната работодателка – дали тя е колаборационист, или просто отчаяна опортюнистка, която се опитва да оцелее сред най-страшните времена. Шанел е жена с много тайни…

Наши дни
Клои, внучката на Адел, съдбовно се озовава в Париж точно навреме, за да открие истината за младостта на баба си. Единственото, което знае, е, че тя някога е работила за Шанел, но момичето трепетно жадува да възкреси най-противоречивите дни от живота на дизайнерката и да открие какво точно се е случило по време на войната и с нея, и с Адел. 

Но Клои не подозира какви изненади се крият в миналото – и как точно тайната на Шанел се превръща и в тайна на собственото ѝ семейство…

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайната на Шанел
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.