Кошница 0

Стоянка Мутафова. Добър вечер, столетие мое!

На склад
ISBN
9786199096789
19,90 лв.

Биографичната книга „Добър вечер, столетие мое!“ представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова – бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, той е пред вас в цялата си пъстрота. След изчерпването на първото издание, вече е факт ново, допълнено издание на книгата. Според оценката на самата Мутафова, дадена от нея приживе, това е най-точната ѝ и най-пълна биография.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година.

В изданието, на нови 32 цветни страници, близките на легендарната актриса разказват за последните две години от живота ѝ. Със спомени се включват и Лили Иванова, Татяна Лолова, Йорданка Христова и други големи имена от българската сцена и културен живот.

Особено ценни са разсъжденията на Стоянка Мутафова за смисъла на живота, за цената на успеха, за любовта и отношенията между хората. Те я показват в една нова и непозната светлина – на духовния човек, който търси вечните стойности и непрекъснато се развива.

Стоянка Мутафова разказва и за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите й. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.

В търсенето на тайната на вечната й младост се включват Стефан Данаилов, Любо Нейков, Христо Гърбов, Албена Павлова, Мария Статулова, Богдана Карадочева, проф. Здравко Митков, Йорданка Стефанова, Ирен Кривошиева, Янина Кашева, Ненчо Илчев и още колеги и приятели на актрисата, които разказват своите спомени за преживяното със Стоянка.

Богато илюстрирана, книгата представя повечето от ролите на легендарната актриса и любопитни случки около постановките, в които е участвала.

Автор на книгата е дъщерята на Стоянка - Мария Грубешлиева - Муки.


Повече информация
Автор Мария Грубешлиева-Муки
Страници 422
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 3.01.2024 г.
Издателство Catch a Story
ID на книга 618440
ISBN 9786199096789
Категории Биографии
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Стоянка Мутафова. Добър вечер, столетие мое!
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.