Кошница 0

Рицарят на Доброто

На склад
ISBN
9786190113485
19,90 лв.

Апостол Карамитев е име, което всеки българин знае. Тази книга ни дава възможност да надзърнем в неговия личен свят и да се запознаем с човека зад легендата.

Невероятен актьор, харизматична личност, гражданин на света или просто добър човек, Апостол Карамитев винаги е бил в светлината на прожекторите и в сърцата на хората. Театралното и филмовото изкуство, което е оставил след себе си, е подсигурило мястото му в народната памет и в златната филмотека на българското кино. Но дори подобни великани в света на изкуството на първо място са прости хора.

Да вдигнем завесата и да се насладим на представлението на живота на един от последните големи рицари на доброто.

"Аз все си мисля, че във всеки човек е скътано човешко щастие, което му е дадено от родители, от приятели, от учители, от любима, от деца, от народ. Дадено му е от хора, от човеци. И е предназначено за тях… Това просто, вълшебно, нещо, което е животът, човек трябва колкото може по-честно, по-умно, по-запълнено да изживее. И може би този живот няма да бъде това, за което е мечтал на младини; няма да е крилата мисъл, полет. А ще бъде може би само една клетка, която приема сока от земята и го предава нагоре… Предназначението ни е да върнем на хората това, което сме взели от тях."
Апостол Карамитев


Повече информация
Автор Олга Маркова, Момчил Карамитев
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 13.12.2023 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 618352
ISBN 9786190113485
Категории Биографии
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Рицарят на Доброто
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.