Кошница

Позитивна психология

На склад
ISBN
9789542622017
24,95 лв.
Книгата разглежда основните концепции, идеи и емпирични открития на позитивната психология. Представени са темите за добрия живот, благоденствието, щастието, постиженията, смисъла в живота, позитивните емоции, потока, насладата.
Повече информация
Автор Румен Стаматов, Светлана Сарийска
Страници 240
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 15.09.2022 г.
Издателство Хермес
ID на книга 615314
ISBN 9789542622017
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги

Засегнати са оптималното функциониране и силните страни, позитивните отношения и устойчивостта при сблъсъка с предизвикателствата и възможността за преодоляване и развитие.Разгледани са и темите за духовността, мъдростта, креативността, емпатията, алтруизма, благодарността и прошката, както и различните позитивни психологически интервенции и терапии за постигане на благополучие, здраве и удовлетворение от живота, както и за превръщането на света в по-добро място за живеене. С оглед на актуалния дебат върху благоденствието и здравето, е показана гледната точка на позитивната психология по отношение на пътищата за тяхното постигане.

Румен Стаматов е професор по психология във Варненския свободен университет Черноризец Храбър. Неговите изследвания са в областта на позитивната психология и моралното развитие.

Светлана Сарийска е доцент по психология в Пловдивския университет Паисий Хилендарски. Изследванията ѝ са в областта на позитивната психология и психологията на развитието.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Позитивна психология
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.