Кошница

Пътят на човечеството

На склад
ISBN
9789542842224
23,00 лв.

Произходът на богатството и неравенството.

Повече информация
Автор Одед Галор
Страници 296
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 28.02.2023 г.
Издателство Сиела
ID на книга 616456
ISBN 9789542842224
Категории Природни и точни науки
Нови книги
Книги на български език
Нови книги на български език

Каква е била причината човечеството да тъне в нищета през по-голямата част от историята? Какво е предизвикало огромната трансформация в жизнените стандарти от последните два века, бързия икономически растеж, по-високия жизнен стандарт, увеличаването на продължителността на живота? И какво е довело до огромните разлики в развитието в различните части на света и сред различните култури и нации днес?

Отговорите на тези въпроси могат да преобърнат начина, по който разглеждаме миналото и по който мислим за бъдещето. В Пътят на човечеството израелският икономист и мислител Одед Галор предлага отговори, които сочат пътя към едно по-добро бъдеще за цялото човечество.

Авторът действа като интелектуален детектив и е посветил цялата си кариера да проучва дълбоко заложените фактори за развитието на човечеството. Той е създател на Единната теория на растежа - революционна икономическа теория, която променя представите ни за силите, които управляват пътя на човечеството, и за въздействието, което човешката адаптивност, разнообразието и неравенството оказват на развитието ни през цялата история.

В Пътят на човечеството авторът се фокусира върху два въпроса с голямо значение днес: Защо хората са единственият вид, който е избягал, макар и съвсем наскоро, от живота на ръба на оцеляването? и Защо хората са се развили по толкова различен начин в различните части на света?. За да отговори на тези въпроси Галор преминава през цялата човешка история, още от появата на човешкия вид, и разглежда различни фактори - генетични, географски, свързани със земеделието, с политическите системи и културните наслагвания, с религиите и дори с лингвистиката, които могат както да помагат, така и да спъват човешкото развитие.

За читателите на Sapiens. Кратка история на човечеството на Ювал Ноа Харари, По-добрите ангели на нашата природа на Стивън Пинкър и Пушки, вируси и стомана на Джаред Даймънд.

"Всеобхватно изследване на силите на културата, технологиите и образоването. Размахът и амбицията в тази книга напомнят на Пушки, вируси и стомана на Даймънд и за Сапиенс на Харари." ~ Financial Times

"Изключително амбициозен опит да се направи в икономиката това, което Нютон, Дарвин и Айнщайн са направили в своите области - да се развие теория, която да обяснява почти всичко." ~ The New Statesman

"Пътеводител на оптимиста за бъдещето... Подобната на Сапиенс история на цивилизацията на Одед Галор предрича щастливо бъдеще за човечеството." ~ The Guardian

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътят на човечеството
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.