Кошница 0

Отвъд реда. Още 12 правила за живота - Противоотрова срещу хаоса

На склад
ISBN
9786197316452
Special Price 26,96 лв. Regular Price 29,95 лв.
Дългоочакваното продължение на световния бестселър "12 правила за живота. Противоотрова срещу хаоса".

Дългоочакваното продължение на световния бестселър "12 правила за живота. Противоотрова срещу хаоса".

Как да избягаме от прекалената сигурност и контрол и как да спечелим от това? В предходната си книга "12 правила за живота" Джордан Б. Питърсън ни предложи противоотровата срещу прекомерния хаос в живота: вечни истини, приложени към съвременните тревоги. Прозренията му вече помогнаха на милиони читатели и намериха силен отзвук по целия свят. Сега, в дългоочакваното продължение Питърсън отива още по-далеч, като показва, че част от смисъла на живота идва от достигането отвъд познатото и сигурното и от адаптирането към постоянно променящия се свят. Докато излишъкът от хаос ни заплашва с несигурност, излишъкът от ред води до липса на любопитство и творческа жизненост. Затова "Отвъд реда" ни призовава да балансираме между двете основни състояния на реалността - реда и хаоса - и разкрива дълбокия смисъл, който може да бъде намерен на пътя, който ги разделя.

Във времена на нестабилност и страдание Питърсън ни напомня, че има източници на сила, от които всички можем да черпим: прозрения, заимствани от психологията, философията и най-великите митове и истории на човечеството. Опирайки се на трудно извоюваните истини на древната мъдрост, както и на дълбоко лични уроци от собствения си живот и клинична практика, Питърсън предлага 12 нови принципа, които да насочат читателите към по-смел, истински и смислен живот.

В книгата:

 • Правило 1: Не подценявайте лекомислено ролята на социалните институции или на творческата изява на личността.
 • Правило 2: Представете си какви бихте могли да бъдете и оттук нататък целенасочено се стремете към това.
 • Правило 3: Не забулвайте нежеланото в мъгла.
 • Правило 4: Не забравяйте, че там, където има изоставена отговорност, се прокрадва възможност.
 • Правило 5: Не правете това, което мразите.
 • Правило 6: Откажете се от всяка идеология.
 • Правило 7: Работете възможно най-усърдно върху поне едно нещо и вижте какво ще се случи.
 • Правило 8: Опитайте се да направите една стая в дома си колкото се може по-красива.
 • Правило 9: Ако спомените не ви дават мира, запишете ги внимателно и подробно.
 • Правило 10: Планирайте и полагайте усилия, за да поддържате романтиката във връзката си.
 • Правило 11: Не позволявайте да ви завладее негодуванието, лъжата или арогантността.
 • Правило 12: Бъдете благодарни въпреки страданието.


Питърсън не се нуждае от представяне. Той трябва да бъде четен. Талантът на Джордан Питърсън като оратор и смелостта му да изразява мислите си го направиха изключително популярен в целия свят. Към момента в социалните мрежи той има повече от 8 милиона последователи. Създал е повече от 500 часа висококачествени лекции в YouTube, а видеоклиповете и подкастите му привличат и фенове, и критици с острите си социални теми. Джордан Питърсън използва уникална техника за провокиране на мисълта и насочва читателя към решаване на личните му проблеми. Той сякаш намира най-краткия път към истинското и доброто във всеки човек. Този подход ще ви позволи да видите истинската красота в себе си и в другите около вас.

През последните три години от книгата му "12 правила за живота: Противоотрова срещу хаоса" към настоящия момент са продадени над 6 милиона копия, а "Отвъд реда: Още 12 правила за живота", издадена в Северна Америка през 2021 г., вече е бестселър в САЩ, Канада, Австралия и редица европейски страни. Една прекрасна книга за мислещи хора!

"Когато хаосът ви споходи и погълне, е полезно да знаете как продължава историята. Ето защо трябва да се вгледате внимателно в нещата, които се случват, и да живеете не както досега, а както бихте могли."
Джордан Б. Питърсън

"Живеем във време, в което толкова много млади (и не толкова млади) хора се чувстват изгубени... Г-н Питърсън говори за нагласите, които ще ни помогнат да намерим пътя. Това не е политически коректен или официално утвърден път, но той е изключително практичен и същевременно възвишен: Този живот, който живееш, има смисъл."
Пеги Нунан, "Уолстрийт джърнъл"

Повече информация
Автор Джордан Б. Питърсън
Страници 360
Корица мека
Език български
Година 2019
Дата на получаване 14.04.2022 г.
Издателство Гнездото
ID на книга 614405
ISBN 9786197316452
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Бестселъри
Нови книги
Бестселъри 2022
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отвъд реда. Още 12 правила за живота - Противоотрова срещу хаоса
Вашият рейтинг
 • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
 • София / Книгомания / бул. Прага 17
 • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.