Кошница

Силата на творческата интелигентност

На склад
ISBN
9786191521852
11,90 лв.
„Силата на творческата интелигентност“ съдържа нова информация, която ще ви зарадва и развесели, и предлага игри и средства, с помощта на които да се възползвате максимално от собствените си творчески способности.
Повече информация
Автор Тони Бюзан
Страници 160
Корица мека
Език български
Година 2013
Дата на получаване 30.03.2021 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 612258
ISBN 9786191521852
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги

Да сте творец означава не само да рисувате картини или да свирите на инструменти - творчеството може да присъства в начина, по който вземате решения всеки ден! „Силата на творческата интелигентност“ съдържа нова информация, която ще ви зарадва и развесели, и предлага игри и средства, с помощта на които да се възползвате максимално от собствените си творчески способности. Когато твори, човек се изпълва с енергия, ентусиазъм и идеи.

С помощта на метода за картографиране на идеи Тони Бюзан ще ви покаже как да се поучите от гении като Леонардо да Винчи и „Бийтълс“, така че да станете:

  • Находчиви - да развиете скоростта и лекотата, с която ви идват нови и оригинални идеи.
  • Пластични - да впрегнете в създаването на нови идеи както способността си да съобразявате нещата от различна гледна точка, така и различните си сетива.
  • Самобитни - да създавате единствени по рода си необикновени идеи.
  • Задълбочени - да разгръщате идеите си докрай и да извличате максимума от тях.


„Тони Бюзан ще направи за мозъка това, което Стивън Хокинг направи за Вселената.“
Таймс

Антъни Питър „Тони“ Бюзан е английски автор и образователен консултант. Популяризира идеята за психическата грамотност и мисловната техника, наречена „Mind Mapping“, използвана по-рано от Леонардо да Винчи и други гениални личности.

Получава отличия по психология, английски, математика и общообразователни науки от Университета на Британска Колумбия през 1964 г. Разработва и представя в над 70 серии идеите си в научнопопулярно предаване на „Би Би Си“, а много от тях са включени в серията му от пет книги: „Използвайте паметта си“, „Овладейте паметта си“, „Използвайте главата си“, „Книга за техниката на бързото четене“ и др. Оттогава е автор и съавтор на над 100 книги.

Бюзан развива идеята си за картографирането на мислите, докато е в университета, от чувството на неудовлетвореност, че традиционните бележки отнемат прекалено много време за учене. Той твърди, че умните карти са ефективен начин да се правят бележки от лекции или книги.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Силата на творческата интелигентност
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.