Кошница 0

От корените до небето

На склад
ISBN
9786190111337
22,90 лв.

От корените до небето е не просто пътепис, а израз на изначалния ни копнеж за здраве, щастие, дом, свързаност, смисъл... Колко далеч трябва да отидем, за да ги открием? 

"Неведнъж са ме питали какво точно ме очарова в Индия, така че да я посещавам отново и отново. Дърпа ме някаква притегателна сила, досущ магнит, надделяващ над бедността, мръсотията и безпорядъка. Спирам, поемам дъх и се гмурвам в спомените... Спомени, изпълнени с пустеещи селца, гъсти джунгли и многомилионни мегаполиси; с контраст на луксозни хотели и глинени колиби, на жарки плажове и заснежени хребети, на невъобразими бунища и спретнати храмове, на разпадащи се гета и умопомрачителни палати, на кастово разделение и трогателна човечност... Ах, какво изобилие от пищни сарита, гигантски статуи на благи или разгневени богове, сладострастен мирис на жасмин, прясно разцепени кокосови орехи, крещящи продавачи, напористи обезобразени просяци, семейства с мащаба на цели племена... или накратко: Индия насища и провокира сетивата до степен на разпад.

Разпад на личността... Разпад на представите за света... И най-вече – разпад на илюзията за контрол. От корените до небето е не просто пътепис, а израз на изначалния ни копнеж за здраве, щастие, дом, свързаност, смисъл... Колко далеч трябва да отидем, за да ги открием?" ~ Екатерина Василева

Търсейки отговори на този въпрос, младите Екатерина и Михаел потеглят на приключение към индийски органични ферми и снежни хималайски върхове, за да се завърнат точно там, откъдето са тръгнали – при корените си. Тази книга е своеобразно напомняне, покана.

Покана за завръщане... У дома – в тайнството на сърцето.


Повече информация
Автор Екатерина Василева
Страници 224
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 18.11.2022 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 615791
ISBN 9786190111337
Категории Есета, пътеписи, публицистика
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:От корените до небето
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.