Кошница 0

Масонският мит (ново издание)

Няма наличност
ISBN
9789542622253

Масонският мит предлага на любознателния читател едно завладяващо изследователско пътешествие, чиято цел е да хвърли повече светлина върху света на свободното зидарство.

Векове наред загадките на масонството пораждат респект, любопитство, страхопочитание и... почти суеверен страх. Днес, благодарение на книгите на Дан Браун, интересът към масонското движение е по-силен от всякога. Като оставим обаче настрана художествената измислица, каква е в действителност истината за това тайно общество?

Целта на тази книга е да преведе читателя през лабиринта от теории и хипотези и да му покаже масонските “работилници” отвътре. Предизвикателството наистина е огромно, но авторът на “Масонския мит” има зад гърба си три десетилетия опит като изследовател на подвижните пясъци на конспиративните теории и езотеричните учения. Разполага също и с допълнителна информация като член на масонска ложа и майстор от 32-а степен.

В книгата ще откриете:

  • преглед на теориите, хипотезите и мистификациите
  • история на масонството в Европа и в Америка
  • властова структура на ордена
  • тайни обреди и ритуали
  • масонски символи; ролята на масонството в световната история
  • прогноза за бъдещето.

Повече информация
Автор Джей Кини
Страници 296
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 25.11.2022 г.
Издателство Хермес
ID на книга 615856
ISBN 9789542622253
Категории Други
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Масонският мит (ново издание)
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.