Кошница 0

Книга за надеждата

На склад
ISBN
9786190110378
18,00 лв.
Живеем в трудни времена. На много места по света бушуват въоръжени конфликти, има расова и религиозна дискриминация, престъпления от омраза, терористични атаки... Пропастта между богати и бедни расте и разпалва гняв и тревога.

Живеем в трудни времена. На много места по света бушуват въоръжени конфликти, има расова и религиозна дискриминация, престъпления от омраза, терористични атаки... Пропастта между богати и бедни расте и разпалва гняв и тревога. На всичкото отгоре и пандемията от Ковид-19 причинява много страдания и смърт, води до загуба на работни места и икономически хаос. А климатичната криза е още по-голяма заплаха за живота на Земята. Промените на климата не са нещо, което евентуално може да ни засегне в бъдеще – те ни засягат сега.

Въпросът, който най-често ми задават, е: „Вярваш ли наистина, че има надежда за нашия свят? За бъдещето на нашите деца и внуци?“

Моят отговор е искрено „да“. Вярвам, че все още ни остава известно време, в което можем да поправим вредите, които причинихме на нашата планета. Ако ни е грижа за бъдещето на нашите деца, ако ни е грижа за природата, трябва да се обединим и да предприемем действия. Сега, преди да е станало твърде късно.

От книгата ще стане ясно какви са моите основания за надежда в тези трудни времена. Определено и моето пътешествие би било невъзможно, ако нямах надежда. Искрено желая тази книга да ви помогне да намерите утеха във време на мъка, посока във време на несигурност, смелост във време на страх.
Джейн Гудол

Джейн Гудол е едва на 26, когато заминава за днешна Танзания, за да изследва поведението на шимпанзетата. В продължение на над 60 години тя се бори не само за тяхното опазване, но и за опазването на дивата природа изобщо. И до ден днешен името на Джейн Гудол е символ на надеждата, която ни мотивира да продължим да се борим за Земята – нашия общ дом!

Гейл Хъдсън е международна писателка на бестселъри, която пише за силата на човешките взаимоотношения да лекуват света. Гейл е написала три книги за спасяването на животните и природния свят заедно с известния приматолог д-р Джейн Гудол. Личните есета и статии на Гейл за духовното израстване и човешките взаимоотношения са публикувани в множество национални и международни издания.

Дъглас Ейбрамс е автор, редактор, литературен агент и ловец на истината, който се стреми да подпомогне следващия еволюционен етап на нашата глобална култура.


Повече информация
Автор Джейн Гудол, Дъглас Ейбрамс, Гейл Хъдсън
Страници 310
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 13.05.2022 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 614585
ISBN 9786190110378
Категории Други
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книга за надеждата
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.