Кошница 0

Мадмоазел Айфел и кулата на любовта

На склад
ISBN
9786197581584
24,50 лв.

Прочувствена, вълнуваща, вдъхновяваща история за дъщерята на създателя на Айфеловата кула

Париж 1887 г. 
Гюстав Айфел иска да построи най-високата кула в света. Никой не вярва, че този невиждан досега проект ще бъде готов за Световното изложение – освен смелата му дъщеря Клер. Във време, когато все още се смята за неуместно жените да излизат сами дори на разходка, тя е най-важният съветник и личен секретар на баща си. Младата жена е неотлъчно до него, но начинанието, с което са се захванали, граничи с лудост и заплашва бъдещето на брака й. Дните отлитат все по-бързо, а пред Айфел се издига още една преграда: парижката художествена сцена, предвождана от Ги дьо Мопасан и Александър Дюма, се обединява срещу предполагаемото оскверняване на града.

Във вихъра на общественото негодувание и личните й битки, неочаквана среща изправя Клер пред може би най-важния избор в живота й: Айфеловата кула ли е нейната съдба - или бъдещето й е в новия свят, отвъд океана?


За днешните поколения Айфеловата кула е символът на Париж и притегателна точка за много хора от цял свят. Тя се е превърнала в кулата на любовта, където се правят и приемат милиони предложения за брак и се раздават милиарди целувки.
Така Гюстав Ай?? фел, инженерите му Кьохлин и Нугие, архитектът Совестър и личната му секретарка Клер са създали вълнуващо произведение на изкуството, пазено дълбоко в сърцата ни и в нашето колективно съзнание. Тя е място, което събужда мечти, окрилява мисли, дарява любов и обединява хората.

Тогава да поемем към Париж, нали? Гюстав и Клер ни очакват горе в салона си на кулата.

Bon voyage,
Софи Вияр


Повече информация
Автор Софи Вияр
Страници 344
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 1.02.2024 г.
Издателство Lemur
Преводач Светлана Старирадева
ID на книга 618599
ISBN 9786197581584
Категории Книги на български език
Нови книги
Исторически романи
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мадмоазел Айфел и кулата на любовта
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.