Кошница 0

Парижкият архитект

На склад
ISBN
9789547833869
Special Price 19,20 лв. Regular Price 24,00 лв.

Забележителна история за талантлив архитект, който с неохота започва да води таен живот на съпротива, разработвайки гениални скривалища за евреите в Париж през Втората световна война.

Подобно на повечето граждани в окупирания от нацистите Париж, архитектът Люсиен Бернар не изпитва особена симпатия към евреите. Затова, когато богат индустриалец му предлага голяма сума пари, за да разработи тайни скривалища, Люсиен се сблъсква с избора да рискува живота си за кауза, която не подкрепя.

Той отчаяно се нуждае от парите, а надхитрянето на германците, окупирали любимия му град, е предизвикателство, на което не може да устои. Но когато едно от находчивите му скривалища се проваля по ужасяващ начин и проблемът къде да скрият един евреин става твърде личен, архитектът вече не може да пренебрегва това, което е заложено на карта.

Написана от експерт, чиито познания насищат всяка страница, тази история става все по-завладяваща с всяка скрита душа и всеки спасен живот.

*  *  *

„Красива и изящна история за това как един обикновен човек неочаквано и неохотно се превръща в герой по време на Втората световна война.“ 
Малкълм Гладуел

„Като съчетава архитектурния си опит с познанията си за културата и историята на Париж, Белфур разказва интригуваща история за онези, които са рискували живота си, за да спасят хора, които често не са имали какво да дадат в замяна, освен благодарността си.“ 
Deseret News

„Лоялността по време на войната, архитектурните проекти и романите никога не са толкова прости, колкото изглеждат. Архитект Белфур изследва сложната обратна страна на всички тези въпроси.“ 
The New York Post

„Емоционално разтърсваща история за изборите и жертвите. Горещо я препоръчвам.“
Каръл Хикс, Bookshlef


Повече информация
Автор Чарлс Белфур
Страници 432
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 8.01.2024 г.
Издателство Локус Пъблишинг
Преводач Александра Павлова
ID на книга 618453
ISBN 9789547833869
Категории Исторически романи
Книги на български език
Нови книги
Промоции
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Парижкият архитект
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.