Кошница 0

Дъщерята на моя баща

На склад
ISBN
9789543576166
19,90 лв.

Тя е самотно момиче и става най-добрата детска психоаналитичка на своето време
Ана Фройд. Във Виена тя среща любовта, в Лондон - своята мечта

Виена, 1923 г.
Ана е в небесата от щастие, тъй като баща ѝ е разрешил да отвори собствен кабинет под покрива на семейния им дом. А бащата – световноизвестният психоаналитик Зигмунд Фройд – е не само пример в професията за най-малката си дъщеря, но и, с авторитаризма си, пречка в нейното развитие. Младата жена, тръгнала по пътя на психоанализата, се интересува от детската душевност, от страховете и проблемите на малките хора. Но великият, всепризнатият Фройд гледа на нейните интереси с известно снизхождение и тя трябва да отделя голяма част от своето време, за да му бъде в помощ като асистентка и болногледачка.

Лондон, 1938 г.
Родната Виена вече не е гостоприемно място за едно еврейско семейство. След престой в полицията Ана, заедно с баща си и с помощта на близки, успява да емигрира в английската столица. Бягството от драматичните събития след Аншлуса и една голяма любов отварят пътя ѝ към нейната мечта – да бъде в помощ на децата с душевни проблеми. Започва голямата кариера на детската психоаналитичка Ана Фройд...


Повече информация
Автор Роми Зайдел
Страници 368
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 30.11.2023 г.
Издателство Емас
Преводач Величка Стефанова
ID на книга 618243
ISBN 9789543576166
Категории Исторически романи
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дъщерята на моя баща
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.