Кошница 0

Мадоните на Ленинград

На склад
ISBN
9789542844327
Special Price 14,40 лв. Regular Price 16,00 лв.

`Незабравима история за любовта, оцеляването и силата на въображението, изправени пред най-трагични обстоятелства. Елегантна и поетична, това е една от онези рядко срещани книги, които ще искате да запазите и да споделите с другите.`
Исабел Алиенде

Годината е 1941 г. Германската армия наближава покрайнините на Ленинград. Марина, заедно със своите колеги, е натоварена с печалната задача да свали картините от стените на Ермитажа, да събере всички ценни артефакти и да ги опакова, за да бъдат изпратени някъде далеч, в безопасност от нацистите. Но въпреки че рамките вече са празни, в тях тя продължава да вижда шедьоврите на европейското изкуство. И след като мъжът, в когото е влюбена, изчезва на фронта, а Ленинград бавно потъва в отчаяние, мъчителен глад и студ сред постоянни бомбардировки, творбите на великите художници от стените на Ермитажа остават запечатани в съзнанието на Марина по-ярки и носещи повече смисъл от всякога.

Десетилетия по-късно тя живее в Америка със своя любим Дмитрий, отгледала е деца и предстои сватбата на внучката ѝ. Паметта на Марина обаче неумолимо е започнала да ѝ се изплъзва, детайлите от ежедневието се изпаряват и тя понякога не помни къде се намира. В такива моменти най-силната връзка с реалния свят остават нейните спомени за Ермитажа, за цветовете, пейзажите, Мадоните, светците и боговете по стените на Петербургския дворец, които Марина грижливо е запазила в свой собствен, недосегаем дворец на паметта, изпълнен с красота.


Повече информация
Автор Дебра Дийн
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 23.08.2023 г.
Издателство Сиела
Преводач Марианна Панова
ID на книга 617638
ISBN 9789542844327
Категории Исторически романи
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мадоните на Ленинград
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.