Език
Валута
Кошница

Кратък курс по вещно, облигационно и семейно право

Няма наличност
ISBN
9786191981311
15,00 лв.
Настоящият "Кратък курс по вещно право, облигационно и семейно право" е предназначен за курсантите и студентите от Академията на МВР, изучаващи едноименната дисциплина, както и за студенти от икономически и други специалности, които изучават посочените правни дисциплини. В съответствие с учебния план на Академията на МВР се предполага, че курсантите и студентите имат познания по Гражданско право – обща част, преди да започнат да изучават вещно, облигационно и семейно право.
Повече информация
Автор Таня Йосифова
страници 172
корица мека
Език български
година 2020
Издателство Нова звезда
ID на книга 612359
ISBN 9786191981311
Категории Право
Книги на български език

Настоящият "Кратък курс по вещно право, облигационно и семейно право" е предназначен за курсантите и студентите от Академията на МВР, изучаващи едноименната дисциплина, както и за студенти от икономически и други специалности, които изучават посочените правни дисциплини. В съответствие с учебния план на Академията на МВР се предполага, че курсантите и студентите имат познания по Гражданско право – обща част, преди да започнат да изучават вещно, облигационно и семейно право. В изложението са разгледани някои основни институти от дяловете от специалната част на гражданското право – вещно, облигационно и семейно право, които се съдържат в учебната програма на посочената дисциплина (вещ, вещни права, владение, договор, неизпълнение на договора, брак, развод, родителски права и задължения и други). Темите са систематизирани и поднесени в удобен за студентите вид на достъпен за тях език. В края на курса е посочена препоръчителната литература.
Учебникът е резултат от дългогодишната преподавателска работа на автора в областта на частноправните дисциплини. Изказвам своята благодарност на проф. д-р Златка Сукарева за направените забележки, които допринесоха за подобряване на съдържанието му.
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.