Език
Валута
Кошница

Изпълнителното производство. Сборник съдебна практика на ВКС (2008 - 2019 г.)

Няма наличност
ISBN
9786191981359
25,00 лв.
Сборникът съдържа подбор на решения на ВКС за посочения период като подредбата следва систематиката на действащия ГПК. Основният източник, който е ползван при съставянето на този сборник са решенията на ВКС.
Повече информация
Автор Шенай Лютви Йзунова (съставител)
Страници 504
Корица твърда
Език български
Година 2020
Дата на получаване 21.04.2021 г.
Издателство Нова звезда
ID на книга 612361
ISBN 9786191981359
Категории Право
Книги на български език

‌Сборникът съдържа подбор на решения на ВКС за посочения период като подредбата следва систематиката на действащия ГПК. Основният източник, който е ползван при съставянето на този сборник са решенията на ВКС, в това число и тълкувателните решения, касаещи изпълнителния процес.

Правилното прилагане на нормите, уреждащи индивидуалното принудително изпълнение не може да стане само по пътя на чисто теоретичните изследвания. Ето защо, през последните години практиката на висшата съдебна инстанция заема още по-съществена роля и функция в изграждането и функционирането на правната система.

Надявам се, че този сборник ще окаже положително въздействие върху работата на всички, които имат отношение и прилагат нормите, касаещи изпълнителното производство по ГПК и ще бъде ценно помагало не само за действащите държавни и частни съдебни изпълнители, но и за всички практикуващи юристи в областта на гражданското право и процеси, включително съдии, адвокати, юрисконсулти, помощник частни съдебни изпълнители, както и за студентите в юридическите факултети.

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.