Кошница 0

Керван за гарвани

Няма наличност
ISBN
9786197674620

Трето илюстровано издание

Действието ни отвежда на диво пътуване из Лудогорието. Не по-малко шеметни са и героите в този роман, който поразява с универсалните си послания, поднесени с непретенциозен, но въздействащ стил. В същото време той е безкомпромисна сатира, която не спестява нищо. Разслоението в обществото ни може да бъде жестоко и непреодолимо, но погледнем ли отвъд видимите различия, прозират нишките, които ни свързват. Понякога те носят името на любовта, друг път - на инстинктивната нужда да подадеш ръка на човек в нужда.

"Керван за гарвани е роман за дивата пустота на Лудогорието, за живеца на жителите му, за самотата на малкия човек, за онази избухваща любов, която те връхлита с двеста, за шамарите на живота, които понякога понасяме буквално, за циганска сватба и едно погребение, за бързия влак, който пуфти срещу теб и бърза да те премаже, когато животът и без това те е премазал." –Десислава Желева

През 2019 година Емине Садкъ печели голямата награда на Националния студентски литературен конкурс Боян Пенев. Отличието става повод Керван за гарвани да види бял свят в малък тираж. Пет години по-късно ICU дава нов живот на книгата с цел тя да достигне до всички, които не са я чели, да тези, които биха я прочели отново в редактиран вид с красива полиграфия, както и до онези, които обичат да подаряват хубави книги.


Повече информация
Автор Емине Садкъ
Страници 224
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 4.04.2024 г.
Издателство ICU
ID на книга 619024
ISBN 9786197674620
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги
Бестселъри от български автори
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Керван за гарвани
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.