Кошница 0

Днес не ми се излиза

На склад
ISBN
9789543209262
18,00 лв.

„Днес не ми се излиза“ е впечатляващо уверен дебют. Написан енергично, бунтарски, почти по мъжки, с животворна ирония и плътни изречения, романът на Неда Узунколева проследява интензивния вътрешен монолог на трима герои, оголени до най-човешкото си състояние – това между живота и смъртта."

"... Техните истории ни припомнят, че истинското живеене е за фанатиците, за способните да изживяват по хиляда живота на ден.

Това е възторжен трибют именно към тях – хората извън кутията. Тези, които макар и да прекосяват куп чужди съдби, остават самодостатъчни. Които свирят на една-единствена струна, но го правят гениално. Затова и вярата в създаването на самия себе си – в самоизмислянето си – е в центъра на този роман.

За Неда Узунколева истинският творец може да принадлежи само на онази порода хора, които са „изнасилили живота“, които „са страдали и накрая са изгорели като факли, за да осветят пътя на тези след тях“.

И ако в един роман, подобно на приказка, може да има поука, то тук тя е тъкмо тази: че трябва да се живее, че от човека не се иска нищо друго. Малко са дебютите, които владеят с такава енергия разказването и увличат любопитството с всяко следващо привидно семпло, но попадащо право в целта изречение." –Антония Апостолова

"Зрял, интелигентен и пристрастяващ дебют, напоен със сладко-горчиви интроспекции и с попкултурни препратки, с персонажи, които трудно допускат до себе си, но веднъж сторят ли го, не можете да се отделите от тях; три автентично разгърнати и динамични съдби, на границата между разрухата и съзиданието, които обитават смущаващо позната градска екосистема, а след края продължават да съществуват и извън нея - в самите нас." –Благой Д. Иванов


Повече информация
Автор Неда Узунколева
Страници 260
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 27.03.2024 г.
Издателство Рива
ID на книга 618994
ISBN 9789543209262
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Днес не ми се излиза
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.