Език
Валута
Кошница

Изкуството да рисуваш в цвят

Няма наличност
ISBN
9789548432825
28,00 лв.
Книгата включва почти 200 страници упражнения, обхващащи най-важните теми в областта на изобразителното изкуство, които биха били интересни за запалени художници. Тук можете да избирате от стотиците представени мотиви: растения, животни, пейзажи, натюрморти, хора, архитектура и техника. Също така можете да проследите последователността на рисуване от първата скица до завършената картина.
Повече информация
Страници 240
Корица твърда
Език български
Година 2014
Дата на получаване 18.02.2014 г.
Издателство Книгомания
ID на книга 83489
ISBN 9789548432825
Категории Книгомания Ръководства за рисуване
Книги на български език
Бестселъри на Книгомания

Помагалото „Изкуството да рисуваш в цвят" представя основните познания, необходими за начинаещи и напреднали, за да навлязат в света на изобразителното изкуство. Въведението запознава младите художници с материалите и помощните средства за рисуване, с теорията на цветовете (цветознание) и с особеностите при рисуването с цветни и акварелни моливи при изобразяването на форми и обеми. 

След въведението са изложени на ясен и достъпен език най-важните аспекти в рисуването. Всяка от предложените илюстрации, представени стъпка по стъпка, е придружена от практични съвети как да усъвършенствате уменията си. Съдържанието на книгата включва:

 • В света на цветните и акварелните моливи
 • Упражнения за основните техники 
 • Реалистично изобразяване на растения, животни и хора
 • Как да рисуваме пейзажи и натюрморти
 • Да се запознаем с пастелите и да ги заобичаме - видове пастели, как да изберем пастели според желаната картина, съвети и тънкости за постигане на прекрасни резултати 
 • Манга - вълнение с маркери

 

Наръчникът „Изкуството да рисуваш в цвят" включва 200 страници с упражнения, обхващащи най-важните теми в областта на изобразителното изкуство, които биха били интересни на запалени художници. Тук можете да избирате от стотиците представени мотиви:

 • растения
 • животни
 • пейзажи
 • натюрморти
 • архитектура 
 • техника

 

За напредналите художници, търсещи по-задълбочени познания, има специална глава за перспективата и светлосенките, за видовете повърхности и структури, както и за ефектите, които се получават при използването на различни материали. 

В това помагало целенасочено се обясняват основите на уменията, които ще са ви нужни, за да можете да развиете способностите си да изобразявате реалистично всеки един от обектите, които са ви привлекли.

Този изключителен сборник с повече от 1000 рисунки е създаден на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега са продадени над 1,5 милиона екземпляра от тях.

Повече информация за книгите за изкуство на Книгомания можете да прочетете в статията „Топ 10 книги от раздел Изкуство на Книгомания“

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.