Кошница 0

Червено и черно

На склад
ISBN
9786192510749
26,95 лв.
„Червено и черно“ е едно от най-известните произведения на Стендал – именит френски писател от епохата на романтизма.

„Червено и черно“ е едно от най-известните произведения на Стендал – именит френски писател от епохата на романтизма. С присъщите му психологизъм, язвителна сатира и ирония, авторът разкрива пред нас завладяващ портрет на епохата с характерните за нея политически сблъсъци, борба за богатство и власт, лицемерие и корупция, сложни отношения между различните социални групи в него.
На този фон е разгърната историята на Жулиен Сорел – млад мъж със скромен произход, но амбиция да се издигне в обществото. Ала неговите действия в тази насока не отговарят на личните му възгледи, затова животът му прилича на представление. Той крие своята уязвимост, самозалъгва се с илюзии за величие, настроенията му се колебаят между изкуствените цели и истинските му чувства и това противоречие го разкъсва.
Стендал успява да обедини в едно универсалната морална история, реалистичната скица на обществения порядък, яркото психологизиране на образите и вълнуващата любовна история и това е доказателство за високата стойност на творбата и майсторството на автора.


Повече информация
Автор Стендал
Страници 644
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 15.07.2022 г.
Издателство Хеликон
ID на книга 615017
ISBN 9786192510749
Категории Световна класика
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Червено и черно
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.