Среща за автограф с Шкумбата – Пролетен панаир на книгата 2023

По време на Пролетен панаир на книгата 2023 обичащите книгите и четенето имаха възможност да се срещнат с някои от най-популярните автори и лица от екрана на щанда на Книгомания. В поредица от видеа в канала ни в YouTube ви представяме накратко как преминаха срещите за автограф.

В това видео ви представяме Димитър Дуджаров–Шкумбата и неговата автобиографична книга „Хумористично селфи“. Специално за това издание художникът Жорж Туджаров подготвя 20 карикатури, които си кореспондират с над 160 снимки. От биографията читателите ще научат как се появяват „шкумбите“ и как един отдаден на професията инженер се превръща в артист и шоумен, който поднася на публиката си стотици скечове, имитации и каламбури. В годините след 1989-а е водещ на хумористични рубрики в различни телевизионни и радио предавания, чест гост на концерти, празнични програми и спектакли, турнета в България и чужбина.

Тесктът в книгата е поднесен с чувство за хумор, като през всяка страница минава лайтмотив, че каквото и да става в живота ни, смехът лекува. А в края на биографията си Шкумбата предава есенцията на занаята как се става шоумен. Обичан от колеги и приятели, в „Хумористично селфи“ ще прочетете отзиви за Шкумбата от Слави Трифонов, Росица Кирилова и Георги начев, Богдан Томов, Нели Рангелова, Михаил Дюзев и други.

Пред камерата на Книгомания го попитахме:

  • С кой виц ще започнем разговора днес?
  • Какъв разбор си направихте, след като затворихте последната страница на „Хумористично селфи“?
  • За кои читатели е книгата „Хумористично селфи“?
  • Винаги ли успявате да разсмеете хората?
  • Най-важният урок, който искате читателите да си вземат от книгата „Хумористично селфи“?

 

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали. Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg