Пролетен базар на книгата 2022 с Книгомания

 

Книгомания ви очаква на проЛЕТЕН базар на книгата на открито в парка пред НДК на шатра 44! Заповядайте всеки ден от 30 май до 5 юни 2022 от 10,00 до 20,00 часа да изберете заглавия за вас и близките си, да поговорим за книги, четене и любими автори.

При нас ще намерите енциклопедии за деца и възрастни, съвременна българска литература, луксозни албуми и биографични книги, книги със загадки, занимателни детски книги, справочници на различни теми, научнопопулярни книги, пътеводители, готварски книги, наръчници за рисуване и много други. По време на проЛЕТНИЯ базар на книгата изданията ще се продават с търговска отстъпка 10%.

По време на базара ще можете да се срещнете и да получите личен автограф от писателите Мария Лалева, Неделя Щонова, Юлияна Антонова-Мурата, а в неделя сутринта ще се потопим в света на магията с илюзиониста Ненчо Илчев.

На шатрата на Книгомания (№44) ще ви предоставим и немалък избор от книги на английски език – комикси, манга, най-четените книги в TikTok, международните бестселъри от художествената и нехудожествената литература и още много нови, току-що излезли заглавия.

За да научавате първи най-интересните новини за изданията на Книгомания и какво ново има в книжарниците, харесайте страницата ни във FB Книгомания.бг. Бъдете част от нашите близо 114 000 последователи.

Най-новите издания на Книгомания са:

  • „Десет пиеси“ от Яна Борисова – сборникът от над 650 с. излиза по повод нейния 50-годишен юбилей. Преди броени дни моноспектакълът „На живо“ по текст на Яна Борисова и по сценарий на Димитър Коцев-Шошо спечели награда „Аскеер 2022“.

  • „Антология на миражите“ – сборник с 50 пътеписа за 50 мечатни дестинации, видяни през очите на български журналисти пътешественици. Изданието е цветно, със стилен дизайн и впечатляващи кадри от Париж, Нубийските пирамиди в Судан, Луксор, островите на Индонезия, Краков, ледените фиорди на Норвегия, храмовете в Камбоджа, Хавана, Трансилвания, висящия манастир в Шанси, Китай, водопада Игуасу в Бразилия и още много други.

  • „Голяма книга за Китай“ от Румяна Николова и Николай Генов – енциклопедично издание с обем 800 страници и над 1200 цветни снимки. Освен интересна историческа и културологична информация за страната на Жълтия дракон и нейните забележителности, в книгата ще откриете и ценни съвети и напътствия кога и къде да идете, как да го направите, каква храна и напитки да опитате.

  • „Силата на географията. Десет карти, разкриващи бъдещето на нашия свят“ от Тим Маршъл. В тази книга географията е само отправна точка за специалиста по международни отношения Тим Маршъл да обясни бъдещото развитие на 10 ключови региона и как те ще повлияят на световния ред. Географското разположение на всяка държава е предимство или недостатък и предопределя нейната история, политика и икономика. Журналистът представя своите възгледи за бъдещото влияние на Австралия, Иран, Саудитска Арабия, Великобритания, Гърция, Турция, Сахел, Етиопия и Испания.

 

Ако обичате да четете произведения от световната литературна класика на английски език, приготвили сме ви богат избор от заглавия от поредицата Signet Classics.

 

Signet Classics