E. Л. Джеймс с нов романтичен роман през април 2019-а

Писателката Е. Л. Джеймс, която нашумя с еротичната бестселър поредица „Петдесет нюанса сиво“, ще зарадва почитателите си с нов самостоятелен романтичен роман тази пролет. Книгата е със заглавие The Мister и се очаква в книжарниците на 16 април, обявиха от издателство Vintage Books, част от Penguin Random House.

Сюжетът се развива в съвременен Лондон, Корнуол и ни среща с Максим Тревелян, който е свикнал с благата на аристократичния живот – да не работи, да няма отговорности и често вечер да се прибира с различна жена до себе си. Но всичко това изведнъж се променя – след трагедия младият мъж наследява благородническата титла, богатството и имотите на семейството си, а с тях се сдобива и с куп отговорности и необходимостта да се бори. Най-голямото предизвикателство обаче се оказва красивата Алесия Демачи, която наскоро е пристигнала в Англия. Тя е загадъчна, съблазнителна, носи музикална дарба и опасно и бурно минало. Копнежът на Максим прераства в страст, каквато никога досега не е изпитвал и не се осмелява да признае и пред себе си. Каква тайна крие Алесия Демачи и ще успее ли Максим да я защити от злото, което я заплашва? The Mister е като влакче на ужасите в лунапарк, пишат от Vintage Books, и оставя читателите без дъх до последната страница.

Е. Л. Джеймс е носителка на рекорд на „Гинес“ за писател на художествена литература, спечелил най-висок хонорар за една година. А трилогията „Петдесет нюанса сиво“ (започва да излиза през 2012 г.), която има и филмова адаптация, е бестселър с продадени над 150 милиона екземпляра по целия свят и превод на над 35 езика.