Английската научнопопулярна поредица IN MINUTES се търси и в България

 

Английската научнопопулярна поредица от малки и компактни справочници на различни теми „In Minutes/In Brief” намери широка популярност през годините и в България, разказват книжар-консултантите на Книгомания, които работят както в малки книжарници, така и в големи търговски обекти. Томчетата се оказаха предпочитан подарък за приятелите ни, изкушени от науката, или за тези, които обичат да колекционират стойностни поредици. Дори и да не съберете всички заглавия, сигурни сме, че ще се заинтригувате и ще поискате да притежавате поне три от тях.

Досега са излезли от печат близо 30 заглавия, като всяко от тях най-често обхваща 200 най-важни концепции в съответната област. Досега разработените теми са древен свят, архитектура, изкуство, астрономия, големите идеи (променили света), човешкия мозък, държави, икономика, еволюция, феминизъм, генетика, човешкото тяло, мениджмънт, математика, митове, периодичната таблица, числата, философия, физика, политика, психология, квантова физика, религия, наука, Слънчевата система, световна история, Втората световна война, речите, променили света. Всяка книга разказва наистина накратко в една страница най-важното от дадена концепция, значима за развитието на съответната наука, а към нея има подходящ илюстративен материал. За да е полезен като всеки справочник, в края на изданието ще намерите индекс на понятията и темите. Цялата поредица е от издания с меки корици, на достъпна цена и позволява наистина по най-бързия начин да направите справка, да проследите в хронология и да придобиете представа как се е развивала една наука във времето. Във всяка книга има около 100 черно-бели илюстрации.

 

In Minutes series

 

Първото заглавие, с което започва поредицата „Накратко“ през 2012 г. (изд. Quercus), е Big Ideas in Brief на Иън Крофтън. Включени са теми от философия, икономика, психология, политика, религия, социология, изкуство и наука; ще намерите разяснения от екзистенциализъм до експресионизъм, от каузалност до колективизъм, от феминизъм до фройдизъм, от класа до когнитивна теория, от прераждане до постмодернизъм – всички те са обяснени кратко и ясно, като това е идеалният пътеводител на най-влиятелните идеи, променили света. Изданието е преведено и издадено и на български език от Книгомания: „Големите идеи накратко. 200 концепции, променили света.

Всяка година английското издателство попълваше поредицата In Brief / In Minutes с по три нови заглавия. Последно в края на 2019 г. излезе The Future in Minutes. До дни излиза и на българския пазар: „Бъдещето накратко“ с автор Кейт Мансфийлд.

Всички книжки на английски език от поредицата In Brief / In Minutes можете да разгледате и поръчате тук: http://bit.ly/3p4rJ2n

Всички книги от поредицата, издадени досега на български език, са:

Големите идеи накратко

Световната история накратко

Психологията накратко

Философията накратко

Математиката накратко

Всяко от тях можете да поръчате до края на месеца с 10% отстъпка.