Кошница 0

Архитектката от Ню Йорк

На склад
ISBN
9789543576524
21,90 лв.

Тя се домогна до немислимото и с творението си влезе във вечността

Годината е 1865-а. Емили Уорън се омъжва за Уошингтън Рьоблинг, сина на един от най-големите строителни инженери на Съединените щати. Баща и син строят съвместно мост след мост и оставят името си в историята. Но няма да намерят удовлетворение, докато не изпълнят голямата си мечта – мост, който да свързва град Бруклин с насрещния остров Манхатън. А нуждата е огромна, и Манхатън, и Бруклин растат с часове, свързващият ги ферибот не пътува в лошо време, засяда в ледовете през зимата…

И ето че през 1867 година разрешението за строеж е дадено и на чертожната маса се ражда чудовищен за времето си проект на висящ мост, мост, ново чудо на света. Проектът е уникален, технологията също. Но като в лошите приказки мостът чудо взема своите жертви – Рьоблинг старши претърпява смъртоносна злополука, а синът му, главният инженер на строежа, заболява тежко вследствие на работата под вода. С довършването на епохалния проект се заема крехката Емили – въпреки недоверието на обществото, че една жена може да упражнява мъжка професия, въпреки неистовата съпротива на управата на Ню Йорк. След 13 години упорит труд Емили дава на големия град една от неговите емблеми до днес – Бруклинския мост.


Повече информация
Автор Петра Хуке
Страници 416
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 30.05.2024 г.
Издателство Емас
Преводач Ваня Пенева
ID на книга 619384
ISBN 9789543576524
Категории Исторически романи
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Архитектката от Ню Йорк
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.