Кошница 0

Ню Йорк, том 2

На склад
ISBN
9789543652938
33,00 лв.

Едуард Ръдърфърд съживява по завладяващ начин още бележити събития от историята на най-великия град на Америка. В том 2 продължава историята на "Голямата ябълка", заедно с разказите за семейства със „стари пари“ и на бедни имигранти. 

Това безспорно е градът - символ на сбъднатата американска мечта. Ню Йорк е един от най-големите градове в света, възхваляван и описван в безброй филми, песни и книги. Едуард Ръдърфърд също му посвещава един от емблематичните си романи. В своя бестселър „Ню Йорк“ известният биограф на велики градове ни разказва неговата сравнително кратка, но наситена с извънредно важни събития история под формата на епична сага. Той описва динамичния живот на няколко фамилии, чиито съдби следват възходите и паденията на града, който никога не спи.

След като зарастват тежките рани от Гражданската война, идва времето на „Позлатената епоха“. Надежди и мечти, алчност и корупция – те винаги са били спътници на свободата и възможностите по все по-пренаселените улици на града. Постепенно животът тук коренно се променя, бизнесът разцъфтява все повече.

Малкият някога град се превръща в голям търговски и финансов център. Започват да се сключват все по-мащабни сделки, политиците стават все по-корумпирани, богати наследнички са постоянна мишена на алчни ухажори, Уолстрийт се превръща в символ на богатите и преуспелите. Градът, в който всичко е възможно, се издига все повече и доказателство за това са неговите емблематични сгради, които буквално докосват небето.

Разбира се, освен с триумфи историята на Ню Йорк е белязана и с трагедии. През бурния XX век градът е разтърсен от неочаквана финансова катастрофа – крахът на борсата, довел до Голямата депресия. Атаките от 11 септември 2001 коренно променят всичко, но не пречупват духа на нюйоркчани. Съдбите на много обикновени хора от различен произход, с широк спектър от амбиции и очаквания, са повлияни от тези събития. Редом с тях по страниците на книгата срещаме прочути личности като милиардера Дж. П. Морган, легендарната госпожа Астор, чието име си остава синоним на висша класа, както и част от кметовете, оставили своя отпечатък върху развитието на града, като Ла Гуардия и Руди Джулиани.


Повече информация
Автор Едуард Ръдърфърд
Страници 608
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 18.04.2024 г.
Издателство Еднорог
Преводач Златка Миронова
ID на книга 619136
ISBN 9789543652938
Категории Исторически романи
Нови книги
Книги бестселъри 2024
Книги на български език
Бестселърите тази седмица
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ню Йорк, том 2
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.