Кошница 0

Жозеф Фуше. Геният на задкулисните игри и шпионажа

На склад
ISBN
9789543207817
17,90 лв.
Кой е Жозеф Фуше? Неизкушеният от историята на Френската революция читател би могъл да добие представа дори от завладяващите описания, които прави Стефан Цвайг на своя герой. Срещни се с биографията на Жозеф Фуше – детето на революцията, което тя не успя да изяде.

Кой е Жозеф Фуше? Неизкушеният от историята на Френската революция читател би могъл да добие представа дори от следните кратки, но завладяващи описания, които прави Стефан Цвайг на своя герой:

„На Църквата се отдава също така само временно и не всецяло, както по-късно на революцията, на Директорията, на Консулството, на империята или на кралството. Жозеф Фуше не поема задължение да бъде верен до края на живота си дори на Бога, камо ли на някой човек!“

„Фуше ще слуша спокойно, ще понася с хладна усмивка и без да му трепне окото най-груби оскърбления, най-срамни унижения – няма заплаха, нито ярост, която да разтърси този човек с рибя кръв. Робеспиер и Наполеон се разбиват в това каменно спокойствие като вода в канара; три поколения, цяло потомство ще рухне в приливите и отливите на своите страсти, но той, единственият безстрастен, ще устои студен и горд.“

Нима, читателю, вече не си изкушен?

Нима ще пропуснеш да се докоснеш до литературното съвършенство на Стефан Цвайг и да се запознаеш с една от най-противоречивите личности на Френската революция? Нима ще се откажеш да проследиш драматичния път на четирикратния министър на вътрешните работи на Франция – път на възходи и падения, задкулисни игри и съвършен полицейски контрол дори върху фигури като Наполеон?

Срещни се с биографията на Жозеф Фуше – детето на революцията, което тя не успя да изяде.


Повече информация
Автор Стефан Цвайг
Страници 279
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 14.06.2022 г.
Издателство Рива
ID на книга 614847
ISBN 9789543207817
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Жозеф Фуше. Геният на задкулисните игри и шпионажа
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.