Кошница 0

Магелан. Човекът и неговото дело

На склад
ISBN
9786190209294
18,00 лв.
Преведена на множество езици и многократно преиздавана, биографичната книга „Магелан. Човекът и неговото дело“ на Стефан Цвайг се оценява от мнозина като едно от върховите постижения в творчеството на австрийския класик.
Повече информация
Автор Стефан Цвайг
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 15.11.2021 г.
Издателство КоЛибри
ID на книга 613497
ISBN 9786190209294
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги

Преведена на множество езици и многократно преиздавана, биографичната книга „Магелан. Човекът и неговото дело“ (1938) се оценява от мнозина като едно от върховите постижения в творчеството на австрийския класик.

На фона на бурната епоха на Великите географски открития през XV и XVI век, населена с конкистадори и изследователи, белязана от устрема на Европа към уханните подправки и несметните богатства на Изтока, опирайки се на документи и на усета си на изкусен портретист, Стефан Цвайг изгражда ярък, пълнокръвен образ на легендарния португалец, осъществил първото околосветско плаване и разгадал най-голямата географска тайна на своето време. Драматизъм, лишения, съперничества, предателства, бунтове, огромна воля, дръзновение и мъжество съпътстват историческия Магеланов подвиг, който доказва, че „една идея, окрилена от гений и понесена решително напред от страстно желание, излиза по-силна от стихиите на природата, че винаги един-едничък човек може със своя малък тленен живот да превърне онова, което е било само блян за стотици поколения, в действителност и нетленна истина“.

„Срещата“ на две личности с откривателски дух – мореплавателя Фернандо Магелан и пътешественика Стефан Цвайг – ражда вдъхновена биографична проза, пропита с почит и преклонение пред напредъка на познанието и вечната жажда на човека за непознати простори.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Магелан. Човекът и неговото дело
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.