Кошница 0

Животописи на велики художници, скулптори и архитекти: Леонардо, Микеланджело, Рафаело

На склад
ISBN
9786190106500
27,00 лв.
Леонардо, Рафаело, Микеланджело. Животът на трима велики представители на италианския Ренесанс през погледа на Джорджо Вазари – техен съвременник, автор на голям трактат под надслов „Животописи на велики художници, скулптори и архитекти“.

Леонардо, Рафаело, Микеланджело. Животът на трима велики представители на италианския Ренесанс през погледа на Джорджо Вазари – техен съвременник, автор на голям трактат под надслов „Животописи на велики художници, скулптори и архитекти“. Илюстрациите към книгата носят наслада за очите и душата, а текстът на Вазари ни потапя във времето, в което тези трима майстори са създавали творбите си, показвайки ни вечно търсещия дух и гения на Леонардо, стремежа към слава, богатство и любов на изтънчения Рафаело, перфекционизма и трудолюбието на Микеланджело. Три прекрасни фрагмента от пъстрата мозайка на една епоха, на която можем да се насладим благодарение на животописеца Вазари.


Повече информация
Автор Джорджо Вазари
Страници 256
Корица твърда
Език български
Година 2020
Дата на получаване 16.06.2020 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 610595
ISBN 9786190106500
Категории Биографии
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Животописи на велики художници, скулптори и архитекти: Леонардо, Микеланджело, Рафаело
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.