Кошница

Животописи на велики художници, скулптори и архитекти: Леонардо, Микеланджело, Рафаело

На склад
ISBN
9786190106500
27,00 лв.
Леонардо, Рафаело, Микеланджело. Животът на трима велики представители на италианския Ренесанс през погледа на Джорджо Вазари – техен съвременник, автор на голям трактат под надслов „Животописи на велики художници, скулптори и архитекти“.
Повече информация
Автор Джорджо Вазари
Страници 256
Корица твърда
Език български
Година 2020
Дата на получаване 16.06.2020 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 610595
ISBN 9786190106500
Категории Биографии
Книги на български език

Леонардо, Рафаело, Микеланджело. Животът на трима велики представители на италианския Ренесанс през погледа на Джорджо Вазари – техен съвременник, автор на голям трактат под надслов „Животописи на велики художници, скулптори и архитекти“. Илюстрациите към книгата носят наслада за очите и душата, а текстът на Вазари ни потапя във времето, в което тези трима майстори са създавали творбите си, показвайки ни вечно търсещия дух и гения на Леонардо, стремежа към слава, богатство и любов на изтънчения Рафаело, перфекционизма и трудолюбието на Микеланджело. Три прекрасни фрагмента от пъстрата мозайка на една епоха, на която можем да се насладим благодарение на животописеца Вазари.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Животописи на велики художници, скулптори и архитекти: Леонардо, Микеланджело, Рафаело
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.