Кошница 0

Леонардо да Винчи

Няма наличност
ISBN
9786192350512
Атле Нес, един от най-добрите биографи днес, разказва за безграничното въображение и таланта на Леонардо, за раждането на ненадминатите му шедьоври, за новите разкрития относно личността и творчеството му.
Незаконен син, невиждан талант, изключителен ум - това е Леонардо, геният, роден в малкото селце Винчи в Тоскана. Впечатлен от дарбата му, баща му го завежда в школата на един от най-уважаваните художници на Флоренция - Андреа Верокио. Но ученикът бързо надминава учителя си и се превръща в най-яркия художник на Ренесанса. Ръката му рисува велики шедьоври, а умът му създава изобретения, които ще бъдат реализирани векове по-късно. Тръгнете заедно с Леонардо от Флоренция на Медичите към Милано на Лудовико Сфорца, за да стигнете до папата в Рим и накрая да видите как печели приятелството и закрилата на най-могъщия владетел в Европа по онова време - френския крал Франсоа I. Атле Нес, един от най-добрите биографи днес, разказва за безграничното въображение и таланта на Леонардо, за раждането на ненадминатите му шедьоври, за новите разкрития относно личността и творчеството му.

Повече информация
Автор Атле Нес
Страници 288
Корица твърда
Език български
Година 2019
Дата на получаване 27.12.2019 г.
Издателство Изида
Преводач Галина Узунова, Атанас Добрев
ID на книга 609956
ISBN 9786192350512
Категории Биографии
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Леонардо да Винчи
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.