Кошница 0

Завист и благодарност и други трудове

На склад
ISBN
9786190212997
42,00 лв.

Сборникът „Завист и благодарност“ съдържа най-значимите изследвания на Мелани Клайн върху вътрешния свят в норма и патология и ще е от значителна полза за широк кръг читатели - родители, лекари, психолози, психотерапевти, както и за всеки любопитен към света на несъзнаваното.

"Този сборник със статии на Мелани Клайн прави основополагащите й идеи достъпни за педагози, психолози и психотерапевти, както и за студенти, обучаващи се в тези специалности. Тя ще е полезна и за по-широката публика - и особено за родителите, които се интересуват от вътрешния свят на децата. Книгата запознава читателя с дълбоко хуманните приноси на Клайн към психоаналитичната практика и ще бъде особено ценна за клиницистите, които работят с пациенти със сериозна патология, тъй като ще осветли вътрешния свят и сложните им отношения с хората."
Д-р Майкъл Фелдман, почетен сътрудник, обучаващ и супервизиращ аналитик към Британското психоаналитично общество и Института по психоанализа, Лондон. Бивш председател на Мелани Клайн Тръст.

"Книгата, която държите в ръцете си, е първият превод на "Завист и благодарност" на Мелани Клайн. Публикуването на най-важните й статии на български език е резултат от дългогодишното сътрудничество на инициатора на проекта д-р Светлозар Василев с Мелани Клайн Тръст. Тя е замислена като допълнение към сборника "Съвременна клайнианска психоанализа", който представя приносите на водещи специалисти от Европа и Великобритания в тази област. Редакторът, преводачът и издателството, които седят зад публикуването на сборника, заслужават специална похвала за усилието тази важна книга да достигне до широката българска аудитория."
Д-р Айлин Макгинли, обучаващ и супервизиращ аналитик, Британско психоаналитично общество, Лондон.

* * *
За автора:
Мелани Клайн (1882–1960) е една от най-важните фигури в психоанализата. Нейните идеи са от огромно значение за съвременната теория и практика, а клиничните й приноси продължават да се изучават във всяка обучителна програма в света. Именно на Клайн дължим описанието на най-ранните фази на емоционалния живот и откритието, че първите отношения с майката са от ключово значение за психичното здраве на индивида през целия му живот.

 

 


Повече информация
Автор Мелани Клайн
Страници 488
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 21.12.2023 г.
Издателство Колибри
Преводач Милена Статева
ID на книга 618418
ISBN 9786190212997
Категории Психология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Завист и благодарност и други трудове
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.