Кошница 0

Защо учениците не обичат училището?

На склад
ISBN
9786191645909
Special Price 18,00 лв. Regular Price 20,00 лв.

Основани на изследвания и анализи практически съвети, свързани с най-ефективните стратегии за преподаване.
„Защо учениците не обичат училището?“ представлява ценен ресурс както за опитните, така и за начинаещите учители, за студентите по педагогика, за директорите и за всички онези, които искат да постигат повече в сферата на образованието.

Когнитивният психолог Даниъл Уилингам представя своите открития върху цялостната основа на процеса на учене и формулира работещи техники за преподаване. Той насочва вниманието върху значението на историята, емоцията, паметта, контекста и рутината за изграждането на трайни знания.

Как можете да предадете на учениците уменията, от които се нуждаят, когато съвременните стандартизирани тестове изискват само повтаряне на факти? Защо учениците помнят добре видяното по телевизията, но веднага забравят казаното по време на уроците? Как можете да адаптирате работата си към различни стилове на учене?

Учителите ще открият в тази книга достъпно обяснени и аргументирани принципи на преподаването с ясни приложения в класната стая. Това са най-новите научни изследвания и педагогически инструменти, проверени от техни колеги. Знанието как работи човешкият мозък ще усъвършенства уменията на преподавателите на всички нива.

*  *  *

`Съветите на Даниъл Уилингам са изключително приложими и извън класната стая. Тези, които обучават своите служители, маркетолозите и рекламистите, родителите – всички, които се интересуват от процеса на учене, ще открият ценни съвети в тази книга.` –Wall Street Journal


Повече информация
Автор Даниъл Т. Уилингам
Страници 288
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 10.05.2024 г.
Издателство Enthusiast
Преводач Деница Янкова
ID на книга 619254
ISBN 9786191645909
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Защо учениците не обичат училището?
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.