Кошница 0

Западът среща Изтока

На склад
ISBN
9786190113874
24,90 лв.
В търсене на собствената идентичност

През последните десетилетия в Европа се наблюдава засилен интерес към учения и практики, идващи от Далечния изток. Това са практики за себеразвитие като йога, бойни изкуства и различни видове медитация. По своята същност всички тези дейности са заредени с концепции и идеи, различни от традиционните концепции, установени в рамките на европейските култури. Така чрез практикуването на източни практики от европейци се осъществява една интересна среща – среща между различни модели и разбирания за действителността. При това тази светогледна среща е не на теоретично и абстрактно ниво, а се преживява и осмисля в самия живот от европейците, които следват тези учения.

Предмет на настоящето изследване е именно тази среща, разглеждана както в нейните теоретични измерения като среща на различни светогледни модели, така и в живото ù присъствие в светогледа на тези, които я преживяват на практика.


Повече информация
Автор Антоанета Николова
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 29.02.2024 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 618777
ISBN 9786190113874
Категории Културология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Западът среща Изтока
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.