Език
Валута
Кошница

Загадката на Едуин Друд

На склад
ISBN
9789545154928
19,99 лв.

Идилично старинно градче, недалеч от Лондон, става арена на болезнени страсти, подклаждани от честолюбие и гняв. Любовен триъгълник и властови амбиции допълнително нагнетяват отношенията...

Повече информация
Автор Чарлз Дикенс
страници 300
корица мека
Език български
година 2019
Издателство Милениум
ID на книга 609433
ISBN 9789545154928
Категории Световна класика
Книги на български език

Историята разказва за Едуин Друд – обикновен младеж от старинно градче, недалеч от Лондон. Според завещанието на родителите си той трябва да се ожени за Роза Бутън – красавица с благородно потекло. Двамата обаче развалят годежа по взаимно съгласие. 

Но чичото на Едуин – Джаспър, който е безумно и безнадеждно влюбен в девойката, не знае това. За да бъде с любимата си, той решава да убие племенника си и замисля подробен, злодейски план…

Идилично старинно градче, недалеч от Лондон, става арена на болезнени страсти, подклаждани от честолюбие и гняв. Любовен триъгълник и властови амбиции допълнително нагнетяват отношенията, а опасността дълго пазена тайна да излезе наяве става причина за кървава саморазправа. Ала онова, което изглежда като престъпление от страст, се оказва добре замислен пъклен план, в който обвинението пада върху невинен човек. Ще успее ли симпатичният лондонски детектив Дик Дачъри да разплете загадката?

„На 9 юни 1870 година, в 18:10 часа, без да дойде в съзнание, Дикенс умира на петдесет и осем годишна възраст“ - така съобщава за смъртта му вестник „Гардиън“. Осем месеца по-рано той започва да пише „Загадката на Едуин Друд“, а през април 1870 година петнайсетият му последен – и първи криминален! – роман е публикуван на части, на месечни „свезки“, подлистници, досущ като съвременните телевизионни сериали. Година по-рано Уилки Колинс е написал „Лунният камък“, чийто криминален сюжет се радва на огромен читателски успех и Дикенс приема предизвикателството да създаде равностойна литературна загадка. Но както във всичките си предишни романи, бележитият класик внася своите разбирания в детективския жанр – сложни, изобретателни, многопластови и иронични. В книгата му се преплитат три линии, скрити са три тайни и има три различни ключа за разгадаването им. Смъртта на автора оставя на читателя рядката възможност да предложи своя, оригинална интерпретация и да продължи активно да участва в загадката на Едуин Друд.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Загадката на Едуин Друд
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.