Език
Валута
Кошница

Забравените от небето. Документални разкази

На склад
ISBN
9789542620365
11,95 лв.
Преди близо три десетилетия тази книга с документални разкази за столетници от Родопите предизвиква може би най-големия литературен скандал в новата ни история. Авторката Екатерина Томова се сблъсква с Николай Хайтов, който прави опити да издаде сборника под свое име.
Повече информация
Автор Екатерина Томова
Страници 288
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 30.09.2020 г.
Издателство Хермес
ID на книга 611111
ISBN 9789542620365
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги

Преди близо три десетилетия тази книга с документални разкази за столетници от Родопите предизвиква може би най-големия литературен скандал в новата ни история. Авторката Екатерина Томова се сблъсква с Николай Хайтов, който прави опити да издаде сборника под свое име. Изчерпала всички други възможности за помощ, Томова се среща с Тодор Живков… Тогавашната власт потулва скандала, книгата е издадена и печели много награди.
В предговора на новото издание авторката се връща към скандала, публикува факти, които са променили много съдби и животи. Жестока, драматична и горчива изповед.

Тия странни същества живеят в състояние на душевно охолство, хармония и благодат. Те излъчват човечност. Екатерина Томова е хванала може би последния влак. Вероятно това е последната възможност да се запази нещичко от тоя благороден, достолепен и мъдър човешки свят. – Кръстьо Куюмджиев

Авторката съумява да съчетае и обобщи от много съдби онова благородно като тих подвиг и неповторимо присъствие на неподозирани делнични личности, които са истинско злато в човешката съкровищница на един народ. – Радой Ралин

„Забравените от небето“ е изключителна книга и тя не може да бъде повторена. – Владимир Свинтила

  • София / Книгомания / Офис
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.