Кошница

Влюбени разкази

Няма наличност
ISBN
9786192200060
Special Price Regular Price
Сборникът "Влюбени разкази" е награден с международната награда "Балканика" за 2004 г. Да се влюбиш е божествен дар. А влюбването е съдбовното антре към любовта. Любовта иска не само надежди, не само очаквания, тя иска пълно обричане.
Повече информация
Автор Димитър Шумналиев
Страници 260
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 20.12.2016 г.
Издателство Лексикон
ID на книга 604148
ISBN 9786192200060
Категории Съвременна българска литература

Нали правите разлика между влюбване и любов?

Сборникът "Влюбени разкази" е награден с международната награда "Балканика" за 2004 г.

Да се влюбиш е божествен дар. А влюбването е съдбовното антре към любовта. Любовта иска не само надежди, не само очаквания, тя иска пълно обричане. Иска и умението да понасяме жертвите, които правим за нея. Каквито и да са, както и да ги приютим или изхвърлим, те остават скрити някъде в най-тайните кътчета на съзнанието ни завинаги. Коя ли любов не е белязала хиляди съдби, не е преживяла върхове, сривове? Всяка любов е драма. Понякога и трагедия. Тя е вихър от противоречия. Любовта няма граници, няма предели, тя изисква пълно себеотдаване. Който не е готов да обича, да не се впуска в търсене на любовта! Ако се боите от нея, боите се от въображението си. Мечтайте, търсете любовта. Фантазирайте на воля, рискувайте, дори накрая много да ви заболи.

*** 

Димитър Шумналиев е роден на 3 март 1947 г. в София. Главен редактор е на вестник "Нощен труд". Завършил е българска филология в Софийския университет. Специализира френски език и литература в университета на По, Франция. Завършва с диплом Писателското училище на университета в Айова Сити, САЩ. Работил е във вестниците "Народна младеж", "Отечествен фронт", "Литературен фронт", "Народна култура", в БНР. Бил е главен редактор на в. "Пулс" и на в. "Факс", и заместник-главен редактор на в."Труд". В момента е главен редактор на вестник "Нощен труд". Автор е на 17 книги сред които романите "Такова мълчание, такава война" (1975), "Дървото" (1987), "Пари за умиране" и "Тресавището на Абдовица" (1983), "Приют за лисици" (1985), "Любовно досие" (1987, в съавторство с Наташа Манолова), "Меден капан" (1988), "Роман в буркан" и "Речни духове" (1989), "Любовта на крокодила" (1990), "Геена" (1991). През февруари 2004 г. излезе книгата му "Феродо", която според критиката носи автентичния дух на 60-те години. Творби на Шумналиев са превеждани на английски, руски, немски, френски и др.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Влюбени разкази
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.