Кошница

Забравените наши сънародници в Егейска Македония

Няма наличност
ISBN
9786190010760
Елитите на нашето общество, а и съответните институции на държавата, гражданското общество и интелектуалните продължават да са в плен на някаква феноменална апатия, достигаща до безразличие и бездушие към своя собствен народ и история. Разбира се, не липсват изключения, но те все още не са в състояние да променят общата картина.
Повече информация
Автор Румен Иванов
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2019
Дата на получаване 7.12.2020 г.
Издателство Фабер
ID на книга 611651
ISBN 9786190010760
Категории Книги на български език
Издания за България

Елитите на нашето общество, а и съответните институции на държавата, гражданското общество и интелектуалните продължават да са в плен на някаква феноменална апатия, достигаща до безразличие и бездушие към своя собствен народ и история. Разбира се, не липсват изключения, но те все още не са в състояние да променят общата картина. Дългогодишните усилия за „македонизиране“ от страна на Скопие на съществуващото в Егейска Македония сериозно българско малцинство имат твърде спорни резултати. Така или иначе, става дума за наши сънародници, при това лоялни гръцки граждани, независимо от терора над техните предци в продължение на поколения. Превръщането им от „невидими“ българи в нормална, призната етнокултурна общност, в личности с полагащите им се човешки права само би било от полза за отношенията между двете страни.
Така или иначе, книгата на Румен Иванов предизвиква размисли и това е още едно от нейните достойнства.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Забравените наши сънародници в Егейска Македония
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.