Валута
Кошница

История на България в дати

Няма наличност
ISBN
9786191529988
20,00 лв.
"История на България в дати" представя историята на България по нетрадиционен начин - не чрез отделни разкази за важните събития, а чрез хронологичното подреждане на много по-широк кръг прояви.
Повече информация
Страници 944
Корица твърда
Език български
Година 2017
Дата на получаване 28.02.2017 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 604504
ISBN 9786191529988
Категории История

"История на България в дати" представя историята на България по нетрадиционен начин - не чрез отделни разкази за важните събития, а чрез хронологичното подреждане на много по-широк кръг прояви. Тя проследява станалото с нашите предци от първите писмени и материални сведения за славяните и старите българи до нашата съвременност, всъщност до последните дни на 2016 г.
Този подход позволява читателите да видят развитието на държавата не само чрез т.нар. исторически разказ, а с помощта на дългата поредица от малки събития от различни сфери на живота - политиката, икономиката, културата, всекидневието, разнообразните лични и държавни контакти с близки и далечни страни.
Книгата е полезен справочник за всеки, който иска да види какво е станало в България и с българите на дадена дата, месец или година. Тя е подготвена от екип от университетски преподаватели, които са и сред най-изявените изследователи на различни епохи от над 13-вековната история на българската държава: д-р Валери Кацунов, проф.д-р Пламен Митев, доц.д-р Валери Колев, проф.д-р Евгения Калинова и проф.д-р Искра Баева.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История на България в дати
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.