Кошница 0

Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката

На склад
ISBN
9789547834101
24,00 лв.

Вдъхновяващ японски бестселър за магията на библиотеките и силата на книгите.
Стопляща сърцето книга за почитателите на Мат Хейг, Фредерик Бакман и „Котаракът, който спасяваше книги“.

Най-добрата feel good книга за 2023 г. според Washington Post

За почитателите на „Среднощната библиотека“. Този очарователен японски роман показва как перфектната препоръка за книга може да промени изцяло живота на читателя.

Какво търсите?
 
Това е въпросът, който най-загадъчната библиотекарка в Токио − Саюри Комачи − задава на всеки читател. Като повечето библиотекари, Комачи е прочела всички книги по етажерките наоколо, но освен това има и удивителната способност да надзърта в душите на читателите. Комачи усеща какво точно търси в живота всеки, прекрачил прага на библиотеката, и му препоръчва книга, която дори той не подозира, че ще му помогне.
 
Всеки посетител идва в библиотеката на различен етап от професионалния си и личен живот − от продавачката, неудовлетворена от работата си, до майката, която копнее да бъде редактор. Разговорите им със Саюри Комачи − и изненадващата книга, която тя препоръчва на всеки от тях − ще променят живота им.
 
Със стоплящи душата очарование и мъдрост, Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката е ода за магията на библиотеките, за приятелството и чувството за общност, подходяща за всеки, който някога е имал чувството, че буксува в живота и се нуждае от мъничко вдъхновение.
 
Библиотека. Колко хубаво звучи тази дума. Така успокояващо. Отново се чувствам като студентка. Библиотека… Имам ли право да взимам книги?

*  *  *

„БЛАГОДАРЯ на този вдъхновяващ, изпълнен с надежда роман. Разсмя ме, разплака ме и ме утеши.“ –Daily Mail
 
„Признание за преобразяващата сила на книгите и библиотеките.“ –Irish Times
 
„Чудновато късче добра литература, което можете да препоръчате на всеки.“ –Mail on Sunday
 
„Удоволствие от началото до края, тази книга те кара да чувстваш, че всичко е възможно.“ –Уенди Холдън, Daily Mail
 
„Очарователен роман преклонение пред преобразяващата сила на книгите и библиотеките.“ –Irish Times
 
„Романът е безспорно вълнуващ, а действието в него е провокирано от един прост въпрос, задаван отново и отново от необикновената библиотекарка госпожа Комачи. Въпросът често довежда героите на Мичико Аояма до ръба на сълзите; и не само героите й, но и читателите. Това е големият въпрос на библиотеката, на книжарницата, а може би и на живота: Какво търсите?“ –New York Times
 
„Ако това, което търсите, е достоверен поглед към съвременния живот в Токио, подправен с щипка причудливост, ще намерите идеалното попадение в този стоплящ сърцето роман.“ –Japan Times

*  *  *

За автора:
Мичико Аояма е родена през 1970 г. в префектура Аичи, Хоншу, Япония. След дипломирането си започва работа като репортер в японски вестник в Сидни, след което се връща в Токио и започва работа като редактор на списание.
Книгата е включена в списъка на номинираните за Наградата на японските книжари и моментално се превръща в бестселър. Преведена е на повече от двайсет езика. Аояма живее в Йокохама, Япония.

 


Повече информация
Автор Мичико Аояма
Страници 272
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 31.05.2024 г.
Издателство Локус Пъблишинг
Преводач Катя Перчинкова
ID на книга 619417
ISBN 9789547834101
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.