Кошница 0

Колонията

На склад
ISBN
9786190114338
19,90 лв.

Уилям Оксбридж е псевдоним на известен български бизнесмен, който иска да остане анонимен. Роден е през 1965 г., дипломиран специалист по математика и информатика, а отскоро и писател под прикритие. „Колонията“ е дебютната му книга.

Леа бръкна в чантата си и извади една книга. На корицата имаше пречупен кръст и с големи червени букви бе изписано „Моята борба. От Адолф Крюге“.

„Фюрерът лично ме изпрати до вратата, стисна ми ръката и ме погледна изпитателно в очите. Никога няма да забравя думите, с които той ме изпрати:

– Другарю Крюге, Германия вярва във вас и разчита на вашата сила, смелост и себеотрицание. Вие ще ръководите първата от дванайсет подобни експедиции. Германският народ не само ще управлява, но и ще владее тази планета. Гордите арийци ще се заселят в тундрата, в тайгата, ще покорят високите върхове на Хималаите, джунглите на Амазонка, ледовете на Аляска, дори и дъното на океана. Успех, другарю Крюге!“

Леа бавно затвори книгата и се умълча. Сам се отърси от вцепенението и запротестира бурно:

– Възможно е да не са успели да осъществят плана си. Избухнала е война и на никого не му е било до това. Може колониите да са загинали или хората в тях да са се разбягали. Не е ли така?

– Така е, скъпи, възможно е да си прав. И все пак...


Повече информация
Автор Уилям Оксбридж
Страници 256
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 30.05.2024 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 619387
ISBN 9786190114338
Категории Книги на български език
Съвременна българска литература
Нови книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Колонията
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.