Валута
Кошница

Вечният годеник

На склад
ISBN
9786191644957
18,00 лв.
Какво е животът? Според авторката на този роман – обяснение в любов между две четиригодишни деца по време на коледен концерт. Или срещата им на една парижка улица четирийсет години по-късно. Можем да добавим и смъртта на една майка, изложба на абстрактно изкуство, историята на един удобен брак, приятен ден в провинцията или тайните на един жиголо.
Повече информация
Автор Аниес Дезарт
Страници 224
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 31.10.2022 г.
Издателство Enthusiast
ID на книга 615630
ISBN 9786191644957
Категории Съвременна преводна литература

Пропит от необичайна виталност, „Вечният годеник“ носи в себе си признания за падения и възходи, провали и триумфи, периоди на меланхолия и екзалтация. Аниес Дезарт ни омагьосва със своето необичайно перо с невъздържан ритъм и ни въвлича в размислите си за хода на дните, забвението, любовта, срещите и разделите: с една дума – за живота.

Проницателни и носталгични, тези размисли са неразривно свързани с музиката. Тази, която разказвачът изпълнява, и тази, която обединява в един финален концерт нещастните съдби, които Вселената е разделила. Защото музиката има това свойство – да започва всичко отначало, за да даде шанс на участниците да изиграят по-добре ролите си.

"Чудесен роман. Семейна сага, която разказва за младежките любови, съжаленията на възрастните, брака, поколенията, които пресичат пътищата си, трудните житейски съдби, прекъснатите връзки. И нищо от това не оставя впечатление за баналност." ~ L'Express

"Невероятна сплав от хумор, дълбочина и лека меланхолия." ~ L'Humanite

Аниес Дезарт е родена през 1966 година в Париж, където живее и днес. Тя е и преводач от английски език - сред най-добрите ѝ достижения са преводи на Вирджиния Улф. Започва кариерата си на писател с книги за деца, а през 1993 година, публикува първия си роман за възрастни Няколко минути на абсолютно щастие</>. Автор е на повече от четирийсет романа за деца и възрастни и носител на редица литературни награди. Аниес Дезарт е един от деветимата финалисти на наградата Гонкур за 2021 година.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вечният годеник
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.