Кошница 0

Умната овощна градина. Добра реколта от плодове и грозде

Няма наличност
ISBN
9786191535255

Искате градината ви да е препълнена от най-различни плодове? В такъв случай книгата на Николай Курдюмов е точно за вас! Методите на известния градинар и автор не изискват специални ресурси, но по-важното е, че те следват принципите на екологичното земеделие.

Успехът в градината се определя от осмислянето на значението на почвата, на нейното здраве, на обитателите ѝ и на растенията, на които тя е дом. Бог ми помага да вникна във всичко това все по-дълбоко. А аз помагам на вас! Ще ви разкажа на достъпен език за смисъла на биологичното земеделие и по какво то се различава от конвенционалното. Темите са сериозни, а аз отговарям за научната грамотност, така че правилно да вникнете в смисъла. Но главното е, че книгите ми имат практическа стойност!
Николай Курдюмов

От тази книга ще научите кои от традиционните селскостопански практики можете да пропуснете и кои можете да опростите в ежедневието си. Нагледните схеми ще ви запознаят с принципите на подрязване на плодните дървета, храсти и лози, както и с методите на присаждане и ашладисване, дори ако сте начинаещи градинари.

Ще научите още:

  • защо градината не трябва да се изгражда по готови шаблони;
  • как да разсаждаме лесно растенията;
  • коя фиданка е добра;
  • как да не увредим младите дръвчета, плодни храсти и лози с прекалено усърдни грижи.

* * *

За автора:
Николай Иванович Курдюмов е агроном и еколог, активен привърженик и популяризатор на естественото практическо земеделие и интелигентното домашно градинарство, специалист по приложно градинарство и лозарство, автор на много книги. Отдаден на идеята за природосъобразен начин на живот. Роден е през 1960 г. в Адлер, Краснодарски край, Русия. През 1982 г. завършва агрономство в Московската селскостопанска академия „К. А. Тимирязев“. Автор на книгата „Умна градина“, издадена в многомилионен тираж в цял свят. Книгата, както и другите му книга се отличават с общодостъпен език, яснотата и практическа приложимост на съветите му. Днес продължава да живее в любимата си къща, разположена на 35 декара естествена, чиста земя и да пише своите книги, илюстрирайки ги с много илюстрации. Пише за възпитание, психология, любов, човешки взаимоотношения, ефективна педагогика, здраве и дълголетие. Обича да пее и да снима.


Повече информация
Автор Николай Курдюмов
Страници 256
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 4.12.2023 г.
Издателство Паритет
Преводач Татяна Балова
ID на книга 618294
ISBN 9786191535255
Категории Дом и градина
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Умната овощна градина. Добра реколта от плодове и грозде
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.